Inschrijven nieuwsbrief

Waarom Divitaal

  • je komt te weten hoe je vitaal kunt worden en blijven 
  • je houdt de ontwikkelingen bij die wij voor jou volgen
  • je krijgt gerichte leefstijladviezen  
  • je krijgt gratis ‘vitale’ recepten
  • je leert in de strijd tegen volksziekte nummer 1 (kanker) het heft in eigen te nemen, of je nu patiënt bent of dat vooral niet wilt worden
  • je kunt deelnemen aan discussies en vragen stellen aan deskundigen

Inschrijven nieuwsbrief Divitaal

Wacht niet  af maar ga actief aan de slag met je gezondheid. Als de gezondheid van die van jezelf en de mensen om je heen je lief is, werk je aan vitaliteit. Een gratis abonnement op de nieuwsbrief van MMV helpt je daarbij op een toegankelijke, betrouwbare en deskundige wijze:

 

MMV beschikt over 40 jaar expertise  en ervaring. Aan de organisatie  zijn wetenschappers verbonden die zowel de ontwikkelingen in de reguliere  als de complementaire gezondheidszorg op de voet volgen. Profiteer van deze kennis en ervaring! Nu!

Reacties (4)

moolenaar's picture

moolenaar
28 October 2014

ge'interesseerd of kennis ook beschikbaar is voor immuunsysteem inverband met ziekte van Crohn

jvklinken's picture

jvklinken
3 November 2014

Ga ik uitzoeken. 

jvklinken's picture

jvklinken
3 November 2014

Bij de ziekte van Crohn is er een directe relatie met het immuunsysteem. Het consulteren van een natuurarts is zeker zinvol. De  lijst met NTTT-artsen vindt u hier.   

jvklinken's picture

jvklinken
8 November 2014

Hier is nog nadere informatie afkomstig van Hans Stoop, de voedingsexpert van MMV:

 

Veel patiënten vinden baat bij een vezelrijk dieet met weinig suiker. Onverzadigde vetten en voedsel dat de aminozuren glutamine (in biefstuk, vis, kip, eieren en zuivel) en arginine (in chocola, kokosnoot, zuivel en gelatine) bevat vermijden. Is er een vermoeden van voedselallergie, begin dan met het weglaten van zuivel en tarwe uit het dieet.
Voedingssupplementen: visoliecapsules en vooral die met omega-3 vetzuren, hebben hun waarde bewezen bij de behandeling van de ziekte van Crohn. Ook supplementen van foliumzuur bleken te helpen, evenals vitamine E. Belangrijk is om het slijmvlies van de darm te ondersteunen met de vitaminen B, C, A en D. Als de aandoening chronisch is, kan ook vitamine K gunstig werken. Probiotica kunnen de ‘goede’ bacteriën in de darmen ondersteunen.
Kruiden: bij vermoeden van een bacteriële oorzaak kan goldenseal (hydrastis canadensis) goed werken: het bevat berberine, een natuurlijk antibioticum. Een ander kruid dat wordt aanbevolen is Rode iep.
Er zijn sterke aanwijzingen dat stress de ziekte van Crohn kan beïnvloeden. Psychotherapie kan effect hebben. Ook hypnotherapie is effectief gebleken ter verlichting van de symptomen.