Natuurvoedingskundigen

Natuurvoedingskundigen

Als het om voeding gaat, overheerst de verwarring. U kunt zelf het wiel proberen uit te vinden met behulp van internet. Maar als u meteen een goede start wilt maken, is het makkelijker om de hulp in te schakelen van een door MMV opgeleide natuurvoedingskundige.

Moermandieet

De oorzaak van kanker (en veel andere ziekten) is een tekort aan essentiële stoffen die in volwaardige voeding ruimschoots aanwezig zijn. Wie het Moermandieet volgt, krijgt uitsluitend voedingsstoffen binnen die helpen de gezondheid te verbeteren.

De MMV-natuurvoedingskundigen ondersteunen u vanuit de visie van dokter Cornelis Moerman op voeding. De stoffen ijzer, zwavel, jodium, citroenzuur, vitamine A, D, E, de vitamines van het B-complex en vitamine C vormen de grondslag van zijn kankertherapie.

MMV-natuurvoedingskundigen weten hoe u moet eten om gezond te blijven, fitter te worden of als therapie tegen kanker.

Voordelen van een voedingsconsult bij een MMV-natuurvoedingskundige:

  • U kunt snel terecht
  • Direct een goede start maken met de therapie
  • Betrouwbare en praktische adviezen Morele steun
  • Een natuurvoedingskundige begrijpt dat het moeilijk is om een eetpatroon te veranderen en helpt u vol te houden
  • Een kennismakingsgesprek is voor MMV-leden gratis.

De kosten van een MMV-voedingsconsult verschillen per natuurvoedingskundige praktijk. In sommige gevallen is een vergoeding door de ziektekostenverzekering mogelijk.

Informeer daarnaar bij de betreffende natuurvoedingskundige. Namen, adressen. telefoonnummers en andere gegevens van de MMV-natuurvoedingskundigen vindt u hier.

MMV leden kunnen gebruik maken van het telefonisch spreekuur van de natuurvoedingskundigen.

Zie ook: Natuurvoedingskundigen MMV van start

Reacties (6)

klasina's picture

klasina
16 September 2017

mijn man heeft uitzaaiingen van een melanoom in zijn lever. Hij ligt nu in het ziekenhuis, heeft veel last gehad van een immunokuur. Ook veel afgevallen. Nu wil de diëtiste van het ziekenhuis hem veel eiwitten geven, melk, vlees en kaas. De kanker dieeten wijzen dit allemaal af. Wat kan ie eten om verantwoord kilo's aan te komen?
Vriendelijke groet Klasina

jaars888's picture

jaars888
31 March 2018

Wat is de voedingswaarde van groenten van uitgemergelde grond? Is groente uit een kas zonder dag- en nachtritme voedzaam? Het ziet er goed uit maar het voelt niet goed aan! Slecht gevoede dieren krijgen kwalen en ze worden agressief, zijn mensen anders?
Hoe komen wij aan gewassen van gezonde koude grond of koude kassen?

mora2014@outlook.com's picture

mora2014@outlook.com
5 September 2018

Bij de voedingsmiddelen wordt palmolie afgeraden omdat door het proces van raffineren, ontkleuren, bleken en harden het al zijn gezonde eigenschappen verliest.
Extra vierge rode palmolie van AMAN PRANA wordt verkregen door de ontpitte vruchten mechanisch en koud te persen.
Kan deze olie wel aangeraden worden?

mora2014@outlook.com's picture

mora2014@outlook.com
5 September 2018

Bij de voedingsmiddelen wordt het gebruik van kurkuma aanbevolen in combinatie met zwarte peper i.v.m. de opneembaarheid.
Smeets & Graas verkoopt Curcumine SLCP van Vitals.
Dit supplement verhoogt de hoeveelheid vrije curcumine in het bloed het meest doordat de lever omzeilt wordt.
Het effect van deze curcumine wordt nog vergroot door tevens astaxanthine te gebruiken.
Wt vindt u hiervan?

jvklinken's picture

jvklinken
12 September 2018

Hier de reactie van kurkuma-deskundige Alf Knutzen:

Tja, ik vind het een wat vreemd verhaal. Curcumine - hoog hoog de bloedspiegel ook is - is op zich niet of nauwelijks effectief. Pas als het wordt omgezet (1ste stap metabolisering)
in Tetra-hydro-curcumine (THC) is het pas effectief volgens apotheker Han Siem. Zwarte peperextract heeft de eigenschap de opname van curcumine te verhogen en meteen de
tweede stap in het metaboliseringsproces af te remmen. Als die tweede stap niet wordt afgeremd wordt hierdoor het werkzame THC weer omgezet in een onwerkzame metaboliet. 
Dus in ieder geval een product gebruiken met zwarte peperextrract (b.v.k. Bioperine, gestandaardiseerd op piperine 95%), 
Of astaxanthine echt wat doet? Ik heb geen idee. Lijkt een mooi verhaal, maar m.i. zul je toch echt die werkzame metaboliet THC* moeten hebben.
* niet te verwarren met de THC uit cannabis, hoor. 
Wat me overigens ook opvalt bij het Vitals-product is dat het niet gestandaardiseerd is op curcumine en het slechts 80 mg curcumine bevat. 
Ter vergelijk: Curcuma C3 2x van Vitakruid per capsule: 
Curcuma C3 complex™ (95% curcuminoïden)   650 mg (= 617 mg curcumine), Bioperine 10 mg
Lijkt mij een betere optie. En in prijs is er nauwelijks verschil. 
Aan de gebruiker de keuze. 

meulenberg's picture

meulenberg
4 December 2019

Mijn zus heeft trillende handen en het wordt steeds erger. Een test bij de huisarts heeft uitgewezen dat het geen parkinson is. Maar op de vraag wat dan, blijft het antwoord schuldig. Heeft iemand ervaring hiermee? Of waar kan zij terecht? Zelf denk ik wel eens dat het met voeding en/of vitaminen tekorten te maken kan hebben.