Divitaal 2 - 14 December 2013

Dank voor alle positieve reacties op de eerste aflevering van DiVitaal, op het nulnummer en op het decembernummer van Uitzicht. De mensen van het centraal bureau hebben zich deze week een slag in de rondte gewerkt om aan alle aanvragen te voldoen. Super! MMV bruist van de vitaliteit. Daar gaan de leden en ook de lezers van DiVitaal nog veel meer van merken. Blijf ons volgen en u maakt het allemaal mee!


Jan van Klinken, webredacteur.

 

Mijlpaal

MMV is op steeds meer fronten actief. Marlie Hillekens startte drie maanden geleden op Facebook de groep Eten volgens Moerman en ziet sindsdien de leden toestromen. Vorige week was er reden voor een klein feestje. Het 500e lid kon worden ingeboekt. Geweldig Marlie. Culinair MMV-medewerkster Klazien van der Toorren bedacht ter gelegenheid van deze mijlpaal een feestelijke taart, uiteraard geheel passend in de Natuurrijke Keuken. Proficiat dames. Op naar de 1000!

Voedselzandloper

Het boek De Voedselzandloper van Kris Verburgh is een doorslaand succes. Het werd genomineerd voor de felbegeerde NS Publieksprijs, Verburgh was te gast bij prominente tv-talkshows en intussen blijven de oplagecijfers maar oplopen. Het boek wil de lezer de weg wijzen naar een gezond voedingspatroon. Maar behalve lof is er ook kritiek op Verburgh. Zijn voedingsadviezen zouden niet altijd even goed doordacht zijn. Wat vindt MMV van De Voedselzandloper, zo luidt een een vraag op het forum van MMV.nl? MMV-voedingsexpert Hans Stoop werkt aan een reactie en heeft toegezegd dat hij die de komende dagen op het forum zal plaatsen. Ook een vraag over dit boek? Meld u aan op MMV.nl en plaats hem in het forum.

Ex-kankerpatiënt? Doe mee om anderen te helpen

In het kader van haar afstudeerproject doet Roseline Kustner, student HBO Complementary and Alternative Medicine (CAM), in samenwerking met MMV, onderzoek naar de zorgbehoeften van mensen die kanker hebben gehad, regulier zijn behandeld en zich in de ziektevrije periode bevinden. Met dit onderzoek willen Roseline en MMV bijdragen aan het verbeteren van de nazorg van mensen die voor kanker zijn behandeld. Als u binnen de termen van het onderzoek valt en daaraan wilt meewerken, neemt Roseline contact met u op om een aantal vragen door te nemen. U kunt hier meer informatie vinden.
 

Koken is hot

Koken is hot. Dat ondervonden twee Limburgse kookdocenten van MMV. Hier hun verhaal en de video-impressie van hun vegetarische cursus.

Nulnummers in de aanbieding

U kunt nog steeds (extra) exemplaren van het nulnummer van MMV-magazine Uitzicht-nieuwe-stijl aanvragen. Dat kan zijn ter kennismaking of om in uw omgeving in te zetten als visitekaartje van MMV. Mail snel naar cb@mmv.nl. Vergeet niet naam en adres te vermelden plus het aantal gewenste exemplaren en “nulnummer”. Meer dan 5 exemplaren bestellen? Neem dan contact op met het centraal bureau, (0172) 49 79 44 (werkdagen 9 – 13 uur).

Verspreid DiVitaal

Te veel mensen verkeren in onwetendheid over het belang van gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Een simpele manier om hier iets aan te doen, is het verspreiden (doorsturen) van deze nieuwsbrief DiVitaal. Als iedere ontvanger deze nieuwsbrief doorstuurt naar drie adressen waar hij of zij interesse vermoedt, bent u al heel goed bezig!