DiVitaal 225 *Hoe weerstaat u hysterische trek?

klik hier voor de webversie

Nog goed herinner ik me een artikel in een blad voor academici dat de kop droeg “Bang voor het broodrooster”. Het ging over mensen die het niet hadden begrepen op magnetische velden. Daarom meden zij de omgeving van hoogspanningsmasten en lieten zij hun kinderen niet slapen in de buurt van de meterkast. Met deze mensen werd in het artikel de spot gedreven. Alles was getest en alles was veilig. Daar kwam het op neer. Maar al die magnetische velden zijn helemaal niet veilig. Dat zei de Gezondheidsraad deze week, de hoogste instantie op dit gebied. Hopelijk is dat hoongelach eindelijk eens verstomd. 

Jan van Klinken

 

Zo bedwingt u hysterische trek

We kennen het allemaal wel, een onbedwingbare trek in iets lekkers. Allerlei zoets verschijnt er voor onze ogen terwijl we ons juist hebben voorgenomen om alles met suiker te laten staan. Deze bijna hysterische trek is een van de belangrijkste redenen waarom we er niet in slagen om af te vallen of op gewicht te blijven. Hoe bedwingt u die trek? Elf simpele manieren op een rij die  ons in staat  stellen aanvallen van ‘lekkere trek’ te weerstaan.

Lees verder

(advertentie)

Leukemie door bovengrondse stroomkabels

Kinderen die in de buurt van bovengrondse elektriciteitslijnen wonen, lopen mogelijk een risico op leukemie dat één tot twee maal zo hoog is dan andere kinderen. „Blootstelling aan magnetische velden die de lijnen opwekken zou hiervoor verantwoordelijk kunnen zijn, al vallen andere (onbekende) factoren of toeval niet uit te sluiten. De kans op het krijgen van kinderleukemie lijkt naar schatting met een factor 1,2 verhoogd te zijn bij kinderen die binnen ongeveer 50 meter van een bovengrondse elektriciteitslijn wonen”, stelt de Gezondheidsraad.

Lees verder

Dodelijk ziek vanwege medische misser

De ziekte van Adrienne Cullen was goed te behandelen maar vanwege een medische misser is ze nu ongeneeslijk ziek. Het verantwoordelijke ziekenhuis, UMC Utrecht, gaat diep door ’t stof. Cullen is terminaal ziek, terwijl zij grote kans had gehad de kanker te overleven als een belangrijke uitslag niet twee jaar zoek was geweest.  Wat er mis is gegaan, is dat de uitslag van een weefselonderzoek pas met grote vertraging onder de aandacht van de behandelend dokter is gekomen. 

Lees verder

Verder: