DiVitaal 229 *Geen fruit eten, toch kerngezond?

klik hier voor de webversie

Zag u deze week die uitzending ook waarbij een ongezond levende reporter zich in het ziekenhuis liet testen? De uitslag was bijzonder geruststellend, hij hoefde zich geen zorgen te maken. En dat terwijl hij zelf verklaarde dat hij zondigde tegen de belangrijkste regels. Fruit at hij helemaal niet, groente mondjesmaat. En dan toch die gunstige uitslag. Rara, hoe kan dat? Het is van tweeën één: of het maakt niet uit hoe je leeft of die testen in het ziekenhuis kloppen voor geen meter. Zelf denk ik het antwoord te weten. U ook?

Jan van Klinken

 

Broccoli eenzaam aan de top

Gevarieerd eten wordt warm aanbevolen maar als dat met groente niet goed lukt omdat je erg kieskeurig bent, is er niets aan de hand zolang je maar broccoli eet. Broccoli steekt met kop en schouders boven de andere uit, zegt dr. Rangan Chjatterjee. Hij geniet in Engeland groot aanzien als vaste arts van de BBC. Volgens hem is broccoli een groente die eenzaam aan de top staat.

Lees verder

 

Veertig kilo lichter

Maagverkleining, is dat niet typisch iets voor een welvaartsland? Absoluut. In het zuiden van Soedan zijn maagverkleiningen een onbekend verschijnsel. Dat klinkt cynisch maar het geeft wel meteen goed aan dat overgewicht en obesitas kenmerkend zijn voor rijke en niet voor arme landen. De laatste tijd treden allerlei bekende en minder bekende Nederlanders naar buiten die de loftrompet steken over hun maagverkleining.

lees verder

Voedselverpakking niet te vertrouwen

Het leek zo'n goed idee, voedselverpakkingen produceren van gebruikt materiaal. Maar helaas, het levert geen veilig spul op. Daarom roept voedselwaakhond  foodwatch  het kabinet op nu eindelijk haast te maken met regelgeving rond schadelijke stoffen in voedselverpakkingen. De oproep volgt op het rapport ‘Gevaarlijke stoffen in een circulaire economie’ van de Gezondheidsraad dat deze week is gepubliceerd. Het rapport van de Gezondheidsraad bevestigt de zorgen van foodwatch.

lees verder

Verder:

 • Verspreiding van ongunstige darmbacterie gelinkt aan zoetstof

 • Niet wat maar hoe en wanneer u eet is belangrijk bij migraine

 • AvL is farmaceut te slim af

 • Hadden artsen maar naar deze pionier geluisterd

 • MMV doet mee aan de Supportloop op 17 juni in Zeist  en op 30 september in Bergschenhoek. Hier vindt u meer informatie.

 • Heeft u zich al opgegeven voor de MMV-ledenvergadering van 26 mei met een interessante agenda en een boeiende spreker? Opgeven via cb@mmv.nl of tel. van ma t/m do tussen 9.00 en 14.00 uur: 0347 - 346955  

 • Vijf positieve effecten van appelazijn

 • In vruchtenkwark nog steeds te veel suiker

 • Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod.

 • Na 40 jaar van alle blaam gezuiverd

 • MMV-lotgenotenbijeenkomst Midden-Gelderland op 29 mei en op 31 mei a.s.

 • Ga snel naar de webwinkel: slowjuicers te koop met ledenkorting!