DiVitaal 230 *Wilt u deze nieuwsbrief blijven ontvangen?

klik hier voor de webversie

Eerst even een zakelijk dingetje. U heeft vast gelezen dat er nieuwe privacywetgeving van kracht wordt. Dat heeft ook gevolgen voor de verzending van deze nieuwsbrief DiVitaal. Heeft u zich korter of langer geleden voor deze nieuwsbrief  via onze website aangemeld, dan is er niets aan de hand. Dan blijft u DiVitaal gewoon ontvangen. Weet u het niet zeker meer? Dan kunt u zich gerust nog een keer aanmelden. Dat kan hier. Heeft u zich op een andere manier aangemeld, bijvoorbeeld via een beurs, via mail of mondeling, dan moeten we de toezending van DiVitaal vanwege de nieuwe wetgeving staken. Uiteraard willen we u heel graag DiVitaal blijven toezenden. Wilt u die blijven ontvangen, meldt u zich dan opnieuw aan via onze website of via deze link, zeker als de nieuwsbrief volgende week zaterdag niet bij u binnenkomt. 

Jan van Klinken

Kijk uit met deze groente en fruit

Die sappige ananas uit Costa Rica, die bloedrode tomaat uit Marokko en die knapperige boontjes uit Kenia: ze lachen je verleidelijk toe in de groente- en fruitafdeling van de super. Toch doe je er beter aan ze in de winkel te laten. Groente en fruit uit verre landen bevatten vaak bestrijdingsmiddelen die al sinds lange tijd in Europa verboden zijn. 

Lees verder

 

Bakpoeder helpt tegen ontstekingen

Bakpoeder als gezondheidsmiddel is duidelijk in opmars. De nieuwste toepassing is als middel tegen ontstekingen. Wetenschappelijk onderzoek laat in dit verband positieve effecten zien. Bakpoeder. Zuiveringszout. Natriumbicarbonaat. Alllemaal benamingen voor hetzelfde. Volgens sommigen heeft het een magische uitwerking, zelfs tegen kanker. Je zou het aan het badwater moeten toevoegen.

lees verder

Actrice verkiest wietolie boven chemo

De 77-jarige actrice Sjoukje Hooymaayer ziet af van “zware en ingrijpende behandelingen”. Bij haar is twee manden geleden eierstokkanker vastgesteld. Beter worden zit er volgens de dokters niet in. In het programma Pauw maakte ze bekend dat ze kiest voor een waardige dood. Van haar  artsen heeft ze begrepen dat een eventuele behandeling met chemo weliswaar levensverlengend is maar ten koste gaat van de kwaliteit van leven. 

lees verder

Verder:

 • Kanker treft ook naasten 

 • Last van verstopping? Lijnzaad! (Wetenschappelijk bevestigd)

 • Hij is er, de eerste plantaardige biefstuk

 • Recepten uit Uitzicht nr. 4: Alternatieve poké bowl en Bloemkool Beignets

 • Bewindsman: Geen aalmoes meer voor preventie

 • Gember schillen met een lepel

 • MMV doet mee aan de Supportloop op 17 juni in Zeist  en op 30 september in Bergschenhoek. Hier vindt u meer informatie.

 • Wat je weten moet over melatonine (met samenvattingen in de tekst)

 • Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod.

 • Stress en burn out - wat kun je er tegen doen?

 • MMV-lotgenotenbijeenkomst Midden-Gelderland op 29 mei en op 31 mei a.s.

 • Ga snel naar de webwinkel: slowjuicers te koop met ledenkorting!