DiVitaal 231 *KWF zit bij de pakken neer

klik hier voor de webversie

Nederland staat op tegen kanker. Zo heette de actie van het KWF die deze week op de tv werd uitgezonden. Patiënten kwamen aan het woord over hun hoop dan wel wanhoop. Wetenschappers gewaagden van de zoveelste doorbraak in het kankeronderzoek. En natuurlijk waren er bekende Nederlanders. Fijn dat er schouder aan schouder werd opgetrokken. Maar waar ik met mijn verstand niet bij kan, is dat in alle talen werd gezwegen over het feit dat iedereen er van alles aan  kan doen om de kans op kanker zo klein mogelijk te maken. KWF staat wat preventie betreft niet op tegen kanker, het zit bij de pakken neer. Wat een gemiste kans.

Jan van Klinken

Marlie Hillekens nieuwe voorzitter MMV

Marlie Hillekens, bekend van de facebookgroep Eten volgens Moerman,  is zaterdag 26 mei gekozen tot voorzitter van MMV. Ze kent de vereniging als secetaris van binnenuit. Haar belangstelling voor het gedachtegoed van MMV ontstond nadat haar moeder de ziekte kanker overleefde dankzij het Moermandieet. De artsen in het ziekenhuis hadden gezegd niets meer voor haar te kunnen doen. Klik verder voor een videointerview naar aanleiding van de aanstelling van Marlie tot voorzitter. 

Lees verder

Wat je moet weten over vitamine D

Het belang van vitamine D wordt breed onderkend maar toch moeten mensen zelf zorgen dat ze er genoeg van binnen krijgen. Slechts weinig (huis)artsen zijn alert op tekorten. Columnist Gert Schuitemaker van MMV-magazine Uitzicht heeft er een pen op versleten om het belang van voldoende vitamine D over het voetlicht te krijgen. Weblog ahealthylife.nl van supplementenexpert Juglen Zwaan maakt in zijn jongste bijdrage de stand van zaken op.

lees verder

De lokroep van de Pizzahut

Stations zijn net snackbars waar af en toe een trein vertrekt, zei voedingshoogleraar Jaap Seidell pas geleden. Trouwjournalist Dana Ploeger kan het beamen. Ze komt op haar route tussen huis en werk, via twee grote treinstations, langs talloze verleiders die namen hebben als AH to go’s, Julia’s, Broodhoek, Starbucks, Döner Company, Smullers, Pizzahut en Leonidas. In haar kantoorgebouw zijn twee kantines de hele dag open en wie daar niets van zijn gading vindt, kan altijd nog terecht bij de twee snoepautomaten in de gang.

lees verder

Verder:

 • LAATSTE NIEUWS: Gezondere leefstijl in basispakket

 • Teken nu voor suikertax

 • Aangepaste virussen kunnen kanker vernietigen

 • Recepten uit Uitzicht nr. 4: Salade van biet en witlof en Pesto van radijsloof

 • Nieuwe richtlijnen voor kankerpreventie

 • Apps voor opsporen huidkanker onbetrouwbaar

 • MMV doet mee aan de Supportloop op 17 juni in Zeist  en op 30 september in Bergschenhoek. Hier vindt u meer informatie.

 • Ei ei

 • Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod.

 • Is vegankaas net zo lekker als echte?

 • Wietolie effectief bij zeldzame vorm epilepsie

 • Ga snel naar de webwinkel: slowjuicers te koop met ledenkorting!