DiVitaal 232 *Haar lever leek wel een krentenbol

klik hier voor de webversie

Het zal je maar gebeuren. Eerst zegt de arts dat je vanwege het vergevorderde stadium van je tumoren ten dode bent opgeschreven, dan kun je meedoen met een experimentele behandeling met immuuntherapie en word je kankervrij verklaard. In deze nieuwsbrief leest u er meer over. De vrouw was de derde op rij in het Amerikaanse experiment die zo'n spectaculair herstel doormaakte. Het bericht ging de hele wereld over. Prachtig nieuws natuurlijk. Het geeft hoop en moed. Maar er dient wel bij vermeld te worden dat de behandeling bij de andere deelnemers aan het experiment veel minder of helemaal niets deed. Voor de Moermantherapie geldt hetzelfde. Lang niet iedereen wordt beter. Maar net als bij de immuuntherapie zijn er ook mensen met kanker die het (mede) dankzij de Moermantherapie wel hebben gered. En daar hoor je de media nooit over.

Jan van Klinken

Ruim vijf jaar later kankervrij

Nummer 5 van ons magazine Uitzicht is in aantocht. De bezorgers draaien al warm en zullen het nummer als alles goed gaat aanstaande dinsdag bij u als lid van MMV bezorgen. Een klein voorproefje uit dit nummer: Haar lever leek wel een krentenbol met meer dan tweehonderd tumoren. Haar levensverwachting in juni 2012: maximaal drie maanden. “Regel je begrafenis maar vast”, zegt de arts tegen Samira Ezzaki (37). Ruim vijf jaar later is ze kankervrij.

Lees verder

Staat hummus al op je lijstje?

Hummus komt van oorsprong uit het Midden-Oosten maar heeft ook hier vaste grond gevonden. Gunstig want het is erg gezond. Zo zit het tjokvol vitaminen en mineralen. Hummus bestaat uit een mengsel van kikkererwten met tahin (gemalen sesamzaad), olijfolie, citroensap en knoflook. Het is niet alleen heel lekker maar ook veelzijdig.

lees verder

Gered dankzij immuuntherapie

De vooruitzichten voor de 52-jarige Judy Perkins uit Florida waren uiterst beroerd. Totdat ze zich opgaf voor een experimentele behandeling met de immuuntherapie. Ze herstelde en daarmee is ze de derde op rij van vrouwen die aan een ongeneeslijk geachte vorm van kanker leden en inmiddels dankzij een zogeheten adoptieve celtherapie kankervrij zijn verklaard.

lees verder

Verder:

 • Aan artsen worden overbodige pillen opgedrongen
 • Ene calorie is andere niet
 • Het wonder van Leende: na een jaar diëten gezonder, fitter en minder medicijnen
 • MMV doet mee aan de Supportloop op 30 september in Bergschenhoek (Zeist gaat bijgebrek aan belangstelling niet door). Hier vindt u meer informatie.
 • Bioboeren steken nek uit voor vergeten granen
 • Een bloemetje dat helpt tegen kanker
 • Wat vind je van deze uitdaging?

 • Australië stopt broccolipoeder in koffie
 • Late gevolgen van kanker niet te onderschatten
 • Aangepaste virussen kunnen kanker genezen
 • Ga snel naar de webwinkel: slowjuicers te koop met ledenkorting!

 • Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod