DiVitaal 233 *U dwong AH de suikerreductie af

klik hier voor de webversie

Zoals u elders in deze nieuwsbrief kunt lezen, brengt Albert Heijn de  hoeveelheid suiker in zijn eigen-merkproducten de komende tijd verder terug. Dat is een compliment waard en bovendien is het een stap van betekenis. Ook andere supers zullen vroeg of laat volgen. Maar voordat we AH een pluim op de hoed steken, moeten we wel bedenken dat de grootgrutter niet handelt uit mededogen met de mensheid maar uit welbegrepen eigen belang. De consument wordt steeds kritischer en leest tegenwoordig de etiketten om te weten wat er allemaal in de pakjes en zakjes zit (en niet zit). De consument: dat bent u. U heeft dus die pluim verdiend! 

Jan van Klinken

Gebruik medicinale wiet stijgt explosief

Veel medici moeten er niets van hebben, patiënten daarentegen zweren erbij. Cannabis geniet, vaak in de vorm van wietolie, met de dag meer populariteit. Terecht of niet? Volgens het semi-wetenschappelijke weblog Scientias groeit het medicinale gebruik van cannabis de laatste jaren explosief. Daarbij speelt mee dat bepaalde vormen van medicinale cannabis die eerst alleen nog op recept verkrijgbaar waren,  nu al te koop zijn bij de eerste de beste drogisterij. Dat geldt met name voor CBD-olie zonder de hallucinerende stof THC. 

Lees verder

Zo kun je beter kanker herkennen

Je kunt een heleboel doen om kanker te herkennen. Van groot belang is je lijf te kennen. Dan zullen veranderingen je eerder opvallen. Dat zegt Anja Timmer-Bonte (50), oncoloog bij het Radboudumc in Nijmegen. Aanleiding is het nieuwsbericht over een oplettende Amerikaanse arts die een verdacht plekje in de hals van een vrouw op tv signaleerde en contact met haar zocht. Het is volgens Anja Timmer onder meer belangrijk om te weten waar je moedervlekken en knobbels zitten. 

lees verder

Grootgrutter gaat (nog beter) op suiker letten

's Lands grootste kruidenier gaat (nog beter) op de suiker letten. Het bedrijf wil maar liefst één miljard suikerklontjes uit producten halen. AH had de hoeveelheid suiker al gereduceerd maar gaat er nu nog een schepje bovenop doen. Daarmee is het excuus van veel supers onderuit gehaald dat er met suiker niet geminderd kan worden omdat de klant de producten anders in de schappen zou laten. AH geldt als marktleider. Daarom ligt het in de lijn der verwachting dat andere concerns nu ook omgaan. 

lees verder

Verder: