DiVitaal 237 *Casper, u zit goed!

klik hier voor de webversie

Aziaten weten het al veel langer: koorts beschermt tegen kanker. Medici in het westen haalden er hun schouders over op. Koorts tegen kanker, echt iets voor primitieve volkeren. Maar wat blijkt uit een nieuwe studie: de Aziaten hebben het bij het rechte eind. Zie deze nieuwsbrief. De Rotterdamse hoogleraar Casper van Eijck lijkt dus het juiste spoor te hebben gekozen. Hij is een van de weinigen die gelooft in de Aziatische aanpak. Daarbij staat het afweersysteem centraal, net als bij Cornelis Moerman. Moraal van het verhaal: weg met die westerse arrogantie, weg met die tunnelvisies.

Jan van Klinken

Margreet staakte de chemo en kreeg daar geen spijt van

Margreet van Sytzama (75) begrijpt als geen ander de  angst en wanhoop van iemand met "een lijf vol tumoren". Twintig jaar geleden kreeg zij in anderhalf jaar tijd kanker in de baarmoeder, en borstkanker met uitzaaiingen in de lever. Toen deze na vijf chemokuren leken te groeien, staakte zij de reguliere behandeling en koos radicaal voor de Moermantherapie. Dit is nog maar een van de vele items in het nieuwe MMV-magazine Uitzicht dat dinsdag verschijnt.

lees verder

Koorts als wapen tegen kanker

Eerdere onderzoeken hebben al laten zien dat een beetje koorts zorgt voor een sterker immuunsysteem. In een nieuwe studie wordt dit bevestigd en tevens vastgesteld dat een beetje koorts niet alleen een natuurlijke bescherming is tegen infecties maar ook tegen kanker. Hoe hoger de temperatuur boven de 'normale' 37 graden C komt, hoe sneller het lichaam de natuurlijke afweer versnelt tegen tumoren, wonden en infecties. 

lees verder

Hoogzomer en AH verkoopt gifboontjes

De winkelschappen met boontjes uit eigen land puilen uit maar Albert Heijn doet net alsof het midden in de winter is in plaats van hoogzomer. Het verkoopt doodleuk boontjes uit Kenia. En waarschijnlijk is de grootgrutter niet de enige. Naast de milieubelasting die deze boontjes veroorzaken, bevatten ze regelmatig ook bestrijdingsmiddelen die ervan verdacht worden onze gezondheid te kunnen schaden. 

lees verder

Verder: