DiVitaal 242 *De een broccoli, de ander snijbonen

klik hier voor de webversie

Wie als gezin aanschuift om gezamenlijk de maaltijd te genieten, eet doorgaans wat de pot schaft. Niet twee of drie potten. En toch zou dat wel zo logisch zijn. De een broccoli, de ander snijbonen.  We zijn immers allemaal anders. Ieder lichaam, iedere stofwisseling, ieders darmflora is uniek. De laatste jaren dienen zich ontwikkelingen aan die duidelijk gaan in de richting van gepersonaliseerde voeding. Ook voor het Moermandieet zou dat gevolgen kunnen hebben. Het zou bijvoorbeeld op ieders persoon kunnen worden toegesneden. Daarom volgt MMV deze ontwikkelingen op de voet. We houden u op de hoogte!

Jan van Klinken

(advertentie)
(advertentie)

Eten op maat komt eraan

Eten op maat leek lange tijd toekomstmuziek maar het begint steeds meer werkelijkheid te worden: personalized nutrition. Je eet dan precies wat je lichaam nodig heeft. We hebben allemaal een verschillende stofwisseling, darmflora en DNA-profiel. Dat betekent dat we eigenlijk allemaal wat anders zouden moeten eten en allemaal andere voedingssupplementen moeten slikken. 

lees verder

Nepverhalen over beha

Vergroot het dragen van een beha de kans op borstkanker? Wie afgaat op sommige publicaties op internet, zal geneigd zijn deze vraag met ja te beantwoorden.  Al meer dan tien jaar verschijnen er publicaties dat er een verband tussen borstkanker en beha's is. De bron is een Amerikaans boek uit 1995 dat geschreven is door twee Amerikaanse onderzoekers zonder medische opleiding. De onderzoekers ondervroegen voor dit boek 4.700 vrouwen, waarvan de helft borstkanker had. Hieruit bleek dat de vrouwen die dagelijks een beha droegen, of zelfs met hun beha aan sliepen, een grotere kans hadden op borstkanker dan vrouwen die geen beha droegen.

lees verder

Kankerpatiënt wint van Monsanto

Een Amerikaanse rechtbank heeft de chemiereus Monsanto een gevoelige slag toegebracht. Het bedrijf van de beruchte onkruidverdelger Roundup moet een kwart miljard euro betalen aan een kankerpatiënt. Het is niet eens zozeer het bedrag dat Monsanto naar adem doet snakken. Het vonnis van de rechtbank van San Francisco zet de deur open voor een hele serie schadeclaims. Als die allemaal valide zijn in de ogen van de rechter, zal Monsanto dat niet overleven.

lees verder

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod