DiVitaal 244 *Kokosolie op 't vuur

klik hier voor de webversie

Kokosolie is puur vergif, luidde een  van de koppen in de vorige nieuwsbrief. De uitspraak kwam uit de mond van niet de eerste de beste:  een hoogleraar van ‘Harvard’,  een universiteit die meestal op de goede lijn zit. Zo is Kris Verburgh duidelijk een Harvard-man. Het bericht was olie op 't vuur, getuige de reacties. Een van de critici verwees naar enkele publicaties van Ralph Moorman. Die wil ik graag ter lezing aanbevelen (klik hier). Het laatste woord is vast nog niet over deze kwestie gezegd maar laten we hopen dat uit deze botsing der meningen de waarheid voortkomt.

Jan van Klinken

(advertentie)
(advertentie)

Over beter eten voor patiënten en Ismaëls herstel

Dinsdag wordt Uitzicht nr. 7 verspreid. Mis hem niet. Uit de  inhoud: Anita haalde afgelopen mei 15.000 euro binnen voor betere voeding op de ziekenhuisafdelingen waar ze zelf regelmatig komt. Het wonderbaarlijke herstel van kankerpatiënt Ismaël Lotz. Wat zijn de gevolgen dat we de hele dag blootgesteld  zijn aan apparaten die elektromagnetische straling afgeven? Nieuwe klanten in haar schoonheidssalon krijgen van Avelien een MMV-lidmaatschap cadeau. De Groene Zuster roept de maand september uit tot Borstgezondheidsmaand. En nog veel meer.

lees verder

Suiker als boosdoener aangewezen

Suikervrije dranken en bronwater worden goedkoper. Zo wil staatssecretaris Paul Blokhuis de strijd aangaan tegen overgewicht. Het plan wordt in oktober gepresenteerd. Niet eerder werd suiker zo overduidelijk door de overheid als boosdoener aangemerkt. Het kabinet zou de verbruiksbelasting op suikervrije dranken willen afschaffen. Dat scheelt bijna 9 cent op een liter mineraalwater of een ander suikervrije drank. 

lees verder

Oud worden met koffie en hazelnoten?

Hoe gezond is ons dagelijks brood of pasta, peren, melk, uien, kersen, krenten, knoflook en noem maar op? Wetenschappers beweren er alles vanaf te weten maar ze overdrijven schromelijk. Als ze lef hebben, bekennen ze collectief schuld. Dat zegt de Grieks-Amerikaanse statisticus en epidemioloog John Ioannidis en hij is niet zomaar iemand. Zijn aanzien is de laatste jaren onder wetenschapscritici met stip gestegen

lees verder

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod