DiVitaal 246 *Te zwaar? Geen punt

klik hier voor de webversie

Zo zout eet je het zelden. Bijna de helft van de Nederlandse volwassenen is te zwaar. Maar nu komt het: ze kunnen daar niet mee zitten! De meesten laten weten dat ze tevreden zijn met hun gewicht. Onbegrijpelijk. Dat je te zwaar bent, is één ding maar dat je het wel prima vindt, is zorgelijk. Zwaarlijvigheid kan onder meer leiden tot (ernstige) hartklachten en versleten gewrichten. Tot overmaat van ramp is kan het ook verschillende soorten kanker veroorzaken. Daar hoor je weinig over. In de voorlichtingscampagnes zou daar best wat meer nadruk op gelegd kunnen worden. Wie zich bewust is van dat risico is zo tevreden niet meer. Zou je zeggen.

Jan van Klinken

(advertentie)

Overgewicht? Geen punt

Overgewicht? Geen punt. Bijna de helft van de Nederlandse volwassenen is te zwaar maar kan daar niet mee zitten. Van de zwaarlijvigen is 65 procent tevreden met het gewicht.  Voor mannen en vrouwen zijn de cijfers verschillend. Van de Nederlandse mannen is ruim de helft te zwaar en dertien procent obees.  Van de Nederlandse vrouwen is 45 procent te zwaar en vijftien procent obees. Zes van de tien vrouwen zijn tevreden over hun gewicht. Wie te zwaar is vanwege een forse spiermassa, hoeft zich gen zorgen te maken. 

lees verder

(advertentie)

Voeding helpt, ook bij ernstige ziektes

Het is niet langer een stelling uit het ongerijmde: gezonde voeding doet ertoe, ook bij ernstige ziektes. Steeds meer onderzoeken laten dat zien, zegt de bekende arts Tamara de Weijer.  Op de vraag of gezonde voeding voor elke ziekte hetzelfde is, zegt ze: "De basis is altijd hetzelfde: veel plantaardige en onbewerkte voedingsmiddelen en niet teveel  ‘snelle’ suikers in voeding, zoals in vruchtensap, waarmee je ineens veel suiker in je bloed krijgt. Iemand met darmproblemen kan juist meer last krijgen van melkproducten of gluten."

lees verder

(advertentie)

Hoe gevaarlijk is het mobieltje?

Met de onderzoeksverslagen over de gevaren van het mobieltje kan een zeecontainer worden gevuld. Meestal zijn ze geruststellend. Maar gebruikers vertrouwen ze niet. Over de gevaren van het mobieltje en andere bronnen van elektromagnetische straling ging het zaterdagmiddag tijdens het evenement Let's Talk About Tech in Eindhoven.  Op het podium staat Nanny van Hese uit Geldrop in een wel héél futuristisch ogend pak. De outfit is gemaakt van speciale stof die haar moet beschermen tegen de straling die op straat overal is.

lees verder

(advertentie)

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod