DiVitaal 248 *Zomaar 2,7 miljard euro te besparen

klik hier voor de webversie

Leefstijlgeneeskunde rukt op: gezonder eten, meer bewegen en minder stress kunnen pillen overbodig maken. Je zou het iedereen gunnen en daarom lijkt het me geweldig om het belang hiervan uit te bazuinen onder reguliere artsen. Maar zie, dat hoeft niet meer. Ze doen het zelf. Psychiater Esther van Fenema schrijft op de website van het reguliere artsenblad Medisch Contact: "Het gebrek aan goed gefinancierd onderzoek naar leefstijlgeneeskunde is eigenlijk een dure vorm van marktfalen, want het schaarse onderzoek dat wél gedaan wordt, biedt zicht op een enorm medisch en financieel voordeel. Schattingen van de financiële besparingen variëren sterk, maar TNO liet zien dat alleen al aan medische kosten bij diabetes type 2 een besparing van 2,7 miljard euro in vijf jaar mogelijk is, als 40 procent van deze patiënten hun leefstijl wijzigt." Wordt vast en zeker vervolgd! 

Jan van Klinken

(advertentie)

Steun als zorgverzekering het  af laat weten

Met zijn overlijden in 2016 laat Han Heerkens (toen 58) een grote leegte na bij zijn vrouw, kinderen en andere geliefden. Maar zijn enthousiasme, hartstocht en ideaal om alle  mensen met kanker een eerlijke kans op genezing te geven, blijven levend via zijn stichting Kans Tegen Kanker die financiële steun biedt als de zorgverzekering de rekening niet vergoed. Dit en nog veel meer in Uitzicht nummer 8 dat dinsdag zijn weg naar de leden van MMV vindt.

lees verder

(advertentie)

'Ekoplaza niet  gifvrij'

De biologische supermarktketen Ekoplaza mag niet meer beweren dat ze een gifvrije winkel is. Biologische producten kunnen namelijk residuen van gewasbeschermingsmiddelen bevatten. De Reclame Code Commissie (RCC) heeft dat bepaald. Ekoplaza liet zich in reclame-uitingen erop voorstaan de enige gifvrije supermarkt te zijn.

lees verder

(advertentie)

Kankervrij maar dan

Herstellen van kanker is geweldig maar wie heeft geen angst voor recidive? Kanker is en blijft immers een gemene ziekte. Veel ex-kankerpatiënten herkennen het: de dokter zegt dat alles goed gaat maar toch knaagt de twijfel. “Het lichaam heeft helaas geen knop die je kunt indrukken om zekerheid te krijgen”, zegt psycholoog Coen Völker van het Helen Dowling Instituut.

lees verder

(advertentie)

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod