DiVitaal 249 *Borstkankermaand: altijd scherp blijven

klik hier voor de webversie

Op Facebook was er kritiek op de foto bij een bericht op deze site over borstkanker. Deze maand wordt aan deze vorm van kanker extra aandacht geschonken (zie deze nieuwsbrief). De kritiek had betrekking op de foto van een dame die mammografie onderging. Ze vroeg zich af of MMV propaganda voor deze vorm van borstkanker wilde maken. Uiteraard is dat niet het geval. Zolang er onduidelijkheid bestaat over de risico's, zal MMV deze methode nooit aanbevelen. Hooguit kan het gezien worden als een noodzakelijk kwaad. Het goede nieuws is dat er een nieuwe vorm van borstkankeronderzoek in aantocht is, al moeten we nog afwachten hoe dat eruit zal zien. We houden u op de hoogte.

Jan van Klinken


 

Borstkankermaand - blijf scherp

Oktober is de borstkankermaand. Het is oktober dus is er alle reden om bij deze ziekte, die alom een hoge tol eist, stil te staan. Net als voor andere kankersoorten geldt: wees er tijdig bij. We hebben al eens eerder een aantal verschijnselen in kaart gebracht die kunnen duiden oop borstkanker maar Gezondheidsnet doet het deze keer wel heel erg uitvoerig.

lees verder

(advertentie)

Stress niet oorzaak van migraine

Voorkom stress zoveel mogelijk. Stress is slecht, ook in relatie tot kanker. Maar stress is niet de oorzaak van migraine, zoals vaak wordt gedacht. Eerder dan oorzaak is stress voorbode van migraine, stelt magazine GezondNu. Sommige mensen kunnen volgens het blad van te voren al voelen of er een aanval aan zit te komen. Belangrijk, want zo kun je op tijd ingrijpen.

lees verder

(advertentie)

Thee zetten: maak deze fouten niet 

Wij Nederlanders zijn echte theeleuten. We werken heel wat weg. Zeg maar 100 liter per jaar.  Maar drinken we het op de juiste manier? Dat is zeer de vraag. Lekkergezond.nl zet zeven theefouten op een rijtje.

lees verder

(advertentie)

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod