DiVitaal 254 *Hans Moolenburgh, we zullen hem missen

                                                     
            

            
            

klik hier voor de webversie

Met het verscheiden van Hans Moolenburgh is een markant  mens heengegaan. Wat kon hij boeien  en wat had hij een humor. Daarin was hij enig in zijn soort. Hij had ook veel meegemaakt: het verlies van een dochter, beschimpt vanwege zijn verzet tegen fluor in het drinkwater en ontsnapt aan de Duitsers in de oorlogsjaren. Eens vertelde hij over zijn nauwe contacten met Corrie ten Boom, een verzetsstrijder uit Haarlem. Dat gebeurde toen ik voor MMV dienst deed als taxichauffeur. Anderhalf uur hing ik aan zijn lippen. Maar zie, hij is niet meer. We zullen hem missen.            

            

Jan van Klinken

            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

             
            

Complementair arts Moolenburgh overleden            

In zijn geboorte- en woonplaats Haarlem is na een kort ziekbed arts Hans Moolenburgh overleden. Hij werd 93 jaar. Moolenburgh was tot op hoge leeftijd actief, ook al vond zijn arts dat geen goed idee. Complementair arts Hans Moolenburgh heeft grote verdiensten. Zo streed hij vanaf het eind van de jaren zestig succesvol  tegen de fluoridering van het drinkwater. In 1968 voegde  Nederland voor het eerst  fluor aan het drinkwater toe. Moolenburgh waarschuwde voor de toename van kanker. Dat kwam hem op een reprimande van de inspectie te staan maar hij trok aan het langste eind. In 1976 werd de toevoeging van fluor aan drinkwater gestaakt.             

lees verder
            
(advertentie)             

            
            

Onderzoekers verbijsterd: Inuline verwekt kanker

            

Experimenten met muizen hebben aan het licht gebracht dat 'industrieel inuline' geelzucht en zelfs leverkanker kan veroorzaken. Wetenschappers van de Georgia University (VS) en de universiteit van Toledo (Spanje) zijn verbijsterd over de resultaten van hun onderzoek. De onderzoekers  wilden aantonen dat inuline muizen beschermt tegen obesitas, wat het ook deed. Na zes maanden echter werden bij vele muizen in behandeling leverkanker en andere leverkwalen gevonden. De experimenten lijken te suggereren dat je niet zomaar een gezonde component uit voedsel kunt halen en aan ongezonde voeding kunt toevoegen om het gezonder te maken. 

lees verder

            
(advertentie)
            
            

 

Zo herken je ijzertekort 

            

Tekorten in ons lichaam tegengaan is belangrijk, zeker in relatie tot kanker. Het ene tekort is alleen via het lab te achterhalen, het andere kun je zelf herkennen. Tekort aan ijzer bijvoorbeeld. Vooral vrouwen lopen een groter risico op ijzertekort. IJzer is cruciaal voor het produceren van hemoglobine, een proteïne dat rode bloedcellen zuurstof helpt vervoeren door het lichaam.

lees verder

            
(advertentie)
            
            

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod