DiVitaal 255 *Van een arts die plots patiënt werd

                                                     
            

            
            

klik hier voor de webversie

Oncoloog Warner Prevoo weet nu wat het is om patiënt te zijn, Hij kreeg zelf kanker  (zie deze nieuwsbrief) en schreef daar een boek over. Zijn ervaringen deden me denken aan hetgeen ex-kankerpatiënt ds. Tiemen Meijer overkwam. Tijdens zijn consult in het kader van een second opinion kreeg de arts die hem te woord stond, een telefoontje waarna hij zich uit het vertrek verwijderde. Meijer heeft hem nooit meer gezien. Gelukkig nam de predikant zijn toevlucht tot de Helioskliniek in Duitsland waar hij herstel vond. Maar voor die second-opinionarts en diens collega's is het te hopen dat ze Prevoo's boek van kaft tot kaft tot zich nemen.

 

Jan van Klinken

            
  

Bestel 'm nu: de vernieuwde Voedingswijzer

De vernieuwde Voedingswijzer is uit. Hierin de jongste inzichten in het verband tussen voeding en kanker.  Een greep uit de inhoud: Voeding eerst, dan supplementen; Moermandieet en Niet-Toxische Tumortherapie; preventief gezond eten; klassieke Moermandieet; bereiding van voedsel; let op uw leefstijl. Zie hier de door MMV gepropageerde eet- en leefstijl in een notendop. En dat voor de scherpe prijs van vier euro (incl. verzendkosten!). De brochure telt 28 pagina's.

lees verder

            
(advertentie)             

            
            

Arts beseft nu pas hoe patiënt zich voelt

Als bij oncoloog Warner Prevoo tumors in zijn longen worden ontdekt,  ondergaat hij dezelfde behandeling als zijn patiënten. Pas dan dringt tot hem door hoe koel artsen overkomen als patiënten voor hun leven vechten. "Zestien jaar lang heb ik dagelijks kankerpatiënten behandeld, nu ben ik er zelf een. Sinds ik ervaar wat wij patiënten allemaal laten doorstaan, ben ik veranderd. Nu pas besef ik dat artsen helemaal niet weten hoe patiënten zich voelen."            

lees verder

            
(advertentie)
            
            

 

Hommage aan Hans Moolenburgh 

Op de vraag wat zijn geheim was dat hij ondanks zijn hoge leeftijd nog zo vitaal en zo sterk was, gaf Hans Moolenbuirgh tijdens een grote MMV-manifestatie in Driebergen als antwoord, terwijl hij naar zijn vrouw wees: "Ga eens staan Anneke. Dat is mijn geheim". Een daverend applaus was zijn en haar deel. Over de vorige week overleden arts Hans Moolenburgh zijn eindeloze verhalen te vertellen. Wat heeft deze kleurrijke man veel nagelaten. Als hommage aan een tweedelig interview in Uitzicht van 2011 en daarna filmopnames van enkele legendarische presentaties. 

lees verder

            
(advertentie)
            
            

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod