DiVitaal 260 *Artsen nog eens massaal lid van MMV?

                                                     
            

            
            

klik hier voor de webversie

Huisarts Tamara de Weijer van de organisatie Arts en Leefstijl heeft samen met twee andere vrouwen een boek uitgebracht met daarin veel informatie over de betekenis van voeding voor gezondheid en ziekte. Op Facebook leidde dat nieuws tot de kritische kanttekening dat artsen nu het getij gunstig is plotseling in groten getale tot de orthomoleculaire voedingsleer zijn bekeerd. Ik kan me zo'n schampere opmerking wel voorstellen. Maar vergeet niet dat artsen van huisuit volslagen onwetend zijn over voeding. De opleiding laat op dit onderdeel volkomen verstek gaan. Wees daarom blij dat er een voorhoede is die al langere tijd bezig is het roer om te gooien. En wees er gerust op dat er nog velen zullen volgen. Deze beweging is gelukkig niet meer te stuiten. Wie weet worden de huisartsen nog eens massaal lid van MMV.

Jan van Klinken

            

 

Vlees noch vis? Denk om B12

Mensen die geen of weinig vlees en vis eten, doen er verstandig aan een vitamine B12-supplement te gebruiken. Dat stelt de Universiteit Maastricht op basis van onderzoek. Deze belangrijke vitamine zit ook in melk en kaas, maar niet genoeg om een tekort te voorkomen. Volgens de Maastrichtse onderzoekers zijn dierlijke producten de enige bron van vitamine B12. Een tekort kan leiden tot bloedarmoede en afwijkingen van het zenuwstelsel. Vooral zwangere vrouwen en kinderen zijn vatbaar voor een gebrek hieraan.

lees verder

            
(advertentie)             

            
            

Geen pillen maar paprika

Eet beter. Zo luidt de titel van het boek dat  huisarts Tamara de Weijer vandaag uitbrengt. De voorzitter van de organisatie Arts en Leefstijl zet  -hoe kan het anders- in het boek het belang uiteen van gezond eten, beweging en ontspanning. Het effect van een goede leefstijl op onze gezondheid is groot, zegt De Weijer, die het boek samen met twee andere vrouwen heeft geschreven.  Geen pillen, maar paprika, luidt het motto. 

lees verder

            
(advertentie)
            
            

 

Rijst heeft onschuld verloren

Rijst leek zo'n aantrekkelijk alternatief voor de traditionele aardappelen. Je hoorde er niet bij als je niet minstens één keer per week rijst at. Maar rijst heeft zijn onschuld verloren. Elke dag rijst, rijstkoeken of rijstmelk is uit den boze. In rijst zit arseen, een zwaar metaal dat giftig is als je er te veel van eet. Een te frequente blootstelling eraan kan niet alleen schadelijk zijn voor de gezondheid van baby's en peuters. 

lees verder

            
(advertentie)
            
            

Verder:

  • Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod