DiVitaal 261 *Windei voor watertje van Coca-Cola

                                                     
            

            
            

klik hier voor de webversie

Bij deze laatste nieuwsbrief van 2018 hoort een korte terugblik. In de eerste plaats noem ik het vorige nummer, DiVitaal 260. Een kleine rekensom leert dat het toen precies vijf jaar geleden was dat deze nieuwsbrief te water werd gelaten. Ik zou er zelf niet aan hebben gedacht maar een goede bekende die dol is op cijfers, signaleerde dit gedenkwaardige jubileum. Dank daarvoor, evenals voor de waarderende woorden van MMV-voorzitter Marlie Hillekens op Facebook. Bij deze terugblik mag ook niet onvermeld blijven dat we in 2018 afscheid moesten nemen van een icoon, te weten Hans Moolenburgh. Het bericht op de MMV-Facebookpagina met een van zijn legendarische uitspraken trok maar liefst 6600 bezoekers. Een absoluut record. Het zegt iets over hoe geliefd hij was.

Tot slot een vooruitblik: Ik wens u een mooie jaarwisseling!  

Jan van Klinken

            

 

 

Gouden Windei 2018 voor Coca-Cola

Het kost duizend keer zoveel als gewoon kraanwater. Geen wonder dat Coca-Cola Smartwater is gekozen tot het meest misleidende product van 2018 en daarmee het Gouden Windei van foodwatch wint. Afgaand op de naam lijkt Coca-Cola Smartwater  heel wat maar in werkelijkheid is het een ordinair plastic flesje met gedestilleerd water.

lees verder

            
(advertentie)             

            
Wat je vooral niet moet doen met thee

MMV'ers zijn echte theeleuten en dat is niet zo  verwonderlijk. Thee wordt immers in de Voedingsmiddelenlijst warm aanbevolen en dan met name groene thee. Hoe je thee drinkt, is een ander verhaal. Hier zeven veelgemaakte fouten, ontleend aan Lekker Gezond. Raadpleeg voor groene thee ook de Voedingsmiddelenlijst.

lees verder

            
(advertentie)
            
            

 

Gelukshormoon dankzij kefir

Bent u dol op kefir, bananen, appels of gefermenteerde voeding? Dan kunt u erop rekenen dat niet alleen uw darmen een positieve invloed ondergaan maar ook uw gemoedstoestand. Kefir en andere gefermenteerde voeding behoren tot de zogeheten  psychobiotica. Ze hebben niet alleen een gunstige uitwerking op de darmen maar ook op onze stemming.

lees verder

            
(advertentie)
            
            

Verder:

 

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod