DiVitaal 264 *Hongeren is ons lot

            

            
            

klik hier voor de webversie

Iemand uit mijn naaste omgeving had zijn hele leven bij een boer gewerkt, of beter: gebuffeld. We hebben het dan over de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Afgebeuld werd je toen. Zijn dieet: vooral spek. Dat kon de man makkelijk hebben. Dat vet verwerkte hij wel. Toen hij als 65-plusser van een welverdiende rust kon genieten, bleef hij spek eten. Zijn lichaam vroeg erom. Hij stierf veel te vroeg. Oorzaak: hart in 't vet. Wij als nazaten van deze generatie eten ook onnodig veel -zoals uit deze nieuwsbrief blijkt- en dat breekt ook ons op. We lijden aan allerlei welvaartsziekten. Als we die niet willen, is hongeren ons lot. Dat lot delen we dan met al die mensen in de derde wereld. Raar maar waar.

Jan van Klinken

(advertentie)

Ondanks schokkende diagnose behield Bob zijn levenslust

Dikke darmkanker, waarschijnlijk met uitzaaiingen. De schok is groot als Bob ten Have (59) de diagnose krijgt, maar zijn levenslust is groter. Hij ondergaat een operatie en kiest  voor natuurlijke behandelingen. "Ik kon geen andere gedachte toelaten  dan dat ik beter zou worden." In het nieuwe nummer van Uitzicht, dat dinsdag verschijnt, een uitgebreid interview met Bob (en uiteraard nog veel meer!) 

lees verder

            
(advertentie)

We eten te veel en zó voorkom je dat

Je voeding voortaan met je handen meten  in plaats van wegen. Zo voorkom je dat je te veel eet, zeggen Britse voedingswetenschappers.  De portiegrootte van maaltijden en dranken zijn de afgelopen jaren toegenomen, niet alleen in het Verenigd Koninkrijk maar in de hele westerse wereld. Het kan geen toeval zijn dat ook overgewicht in dezelfde periode is toegenomen.

lees verder

(advertentie)

Goed nieuws voor MMV: Mediterraan dieet beste ter wereld

Het Moermandieet het beste dieet ter wereld? Daar begint het wel op te lijken. Het Amerikaanse nieuwsmagazine US News verkoos het mediterrane dieet tot beste dieet ter wereld. Dat dieet vertoont heel  veel overeenkomsten met het Moermandieet. Het is voor het tweede jaar op rij dat het mediterrane dieet als beste uit de bus komt.

lees verder

            
(advertentie)
            
            

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod