DiVitaal 265 *Beetgenomen

            

            
            

klik hier voor de webversie

Zelf dacht ik altijd dat het woordje vruchtenconcentraat op de verpakking van voedingsmiddelen duidde op een ingedikte vorm. Dat kon toch niet echt slecht zijn voor me. Dacht ik. Tot deze week toen de Keuringsdienst van Waarde de grote leugen ontmaskerde (zie deze nieuwsbrief). Het concentraat van de voedingsindustrie is gewoon suiker. Wat voelde ik me beetgenomen. En niet alleen ik. Het bericht dat MMV hierover op Facebook postte, brak qua bezoekersaantallen alle records. Vakwerk. Waarde keurmeesters van dienst, ga vooral zo door.   

Jan van Klinken

(advertentie)

Hoe we massaal met concentraat worden bedot

Vruchtenconcentraat staat er op de verpakking en je denkt dat het misschien best wel gezond kan zijn. Mooi niet. Het is gewoon suiker.  Het woord concentraat prijkt op veel verpakkingen en dat kan heel misleidend zijn. De Keuringsdienst van Waarde onthulde hoe we met z’n allen worden bedot.

lees verder

            
(advertentie)

Iedereen wil Israëlische poeptest

De redactie van het tv-programma Dokters van Morgen wordt overspoeld met vragen over een revolutionaire Israëlische ‘poeptest’ test die een gepersonaliseerd voedingsadvies oplevert. Dokters van Morgen stond deze week in het teken van ons microbioom oftewel onze darmbacteriën. Wereldwijd is hierover de laatste tien jaar enorm veel kennis vergaard. In Nederland staat het onderzoek nog in de kinderschoenen maar niet in Israël.

lees verder

(advertentie)

Schuif uw favoriete arts naar voren

Dé kans om uw waardering voor een (NTTT-)arts te laten blijken. Die benut u als u deelneemt aan de verkiezing Leefstijlarts van het Jaar. Deze verkiezing wordt georganiseerd door de vereniging Arts en Leefstijl die op 5 april a.s. haar congres organiseert. Tijdens dit evenement zal de eerste leefstijlarts van het jaar worden gekozen. U kunt hiervoor de arts van uw voorkeur aanmelden.

lees verder

            
(advertentie)

            

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod