DiVitaal 266 *De boom in voor inheemse darmbacteriën

            

            
            

klik hier voor de webversie

Echt gebeurd. De Amerikaanse microbioom-onderzoeker Jeff Leach reisde af naar een inheemse stam in Tanzania, liet zich ondersteboven aan een boom hangen waarna iemand met een trechter een vloeistof van uitwerpselen van de stamleden in zijn achterste goot. Zijn gedachte was dat de Tanzaniaanse darmbacteriën hem goed zouden doen. En dat was nog waar ook. Nee, ik ga u niet adviseren om ook aan een boom te gaan hangen. Wel kan ik u aanraden de berichtgeving over het wereldwijde darmonderzoek op de voet te volgen. MMV doet dat al heel lang. Wat dacht u bijvoorbeeld van de publicatie in Uitzicht van 2012 van Hans Stoop met als historische kop:  "Oorlog en vrede in onze darmen" ? 

Jan van Klinken

(advertentie)

Inheemse darmbacteriën doen onderzoeker goed

De Amerikaanse microbioom-onderzoeker Jeff Leach nam zijn intrek bij de Hadza, een jagerverzamelaarsstam in Tanzania, waar hij een primitieve poeptransplantatie onderging. Zijn theorie was dat hij op deze manier een puike verzameling darmbacterieën zou verwerven. En dat bleek  te kloppen.  Zijn nogal onrustige darmen functioneerden na de transplantatie een stuk beter.
lees verder

            
(advertentie)

Marathonloper versterkte lichaam en is nu 'schoon'

Met succes legde hij vorige week een ultramarathon op Antarctica af. Het was voor de 51-jarige  Jan Gevers (51) zijn zevende marathon op zeven verschillende continenten. En dat terwijl hij nog maar drie jaar geleden de diagnose prostaatkanker kreeg te horen. Gevers weigerde een behandeling en liep gewoon verder. “Ik wou mijn mijn lichaam niet verzwakken, maar versterken. En dat is gelukt: de kanker lijkt verdwenen.”

lees verder

(advertentie)

Voor vijf piek naar gezondheidsbeurs

Voor vijf piek naar de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht. Dat is het jongste aanbod van de beursorganisatie. Het enige wat u hoeft te doen, is de actiecode invoeren. U betaalt dan geen € 20,- maar slechts € 5,00 per ticket. De beurs begint a.s. donderdag en duurt tot en met 10 februari.

lees verder

            
(advertentie)

            

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod