DiVitaal 267 *Gaat u maar rustig slapen maar niet heus

            

            
            

klik hier voor de webversie

Over het gevaar van straling van onze smartphones is een stapel rapporten geschreven bijna zo hoog als een zendmast. De uitkomst van de meeste studies is vrij geruststellend. Gaat u maar rustig slapen, luidt de teneur. Nu dient zich een nieuw fenomeen aan: 5G. Dat gaat gepaard met superstraling. In deze nieuwsbrief leest u er meer over. Benieuwd of er nu weer van die sussende rapporten zullen verschijnen. Ik moest denken aan de uitspraak van Hans Moolenburgh om vooral niets te geloven tenzij het door de autoriteiten ten stelligste ontkend wordt.

Jan van Klinken

(advertentie)

G5: superstraling met (ernstige) gezondheidsrisico's

Dankzij slimme sensoren hebben de boeren straks continu zicht op de gesteldheid van hun akkers. Het is een van de proefprojecten met G5. Zo  lopen er nog tientallen. Nog even en de wereld schakelt over op G5, de volgende generatie draadloze technologie. Dat lijkt gepaard te gaan met ernstige gezondheidsrisico’s maar de autoriteiten willen er niet van weten.

lees verder

            
(advertentie)

Prijzenslag om groente en fruit

Plus verlaagt de prijzen van populaire groente en fruit gemiddeld met 20 procent. Blijvend. Jumbo en andere supers laten dat niet zo maar passeren. Een prijzenoorlog kan niet uitblijven. De inkoopprijs gaat niet omlaag, heeft Plus gegarandeerd. Het is dus niet zo dat het concern de telers, die toch al met wurgcontracten moeten werken, nog verder wil uitknijpen.

lees verder

(advertentie)

Onderzoek dat staat als een dijk: gezond leven wordt rijk beloond

Gezond leven wordt rijk beloond. Een grootschalige studie in de Rotterdamse wijk Ommoord laat dat zien. Zes jaar langer leven. Negen jaar minder ziek tijdens dat langere leven. Wie wil het niet? De kans erop stijgt door niet te roken, slank te blijven en een gezonde bloeddruk. Wie zich daaraan houdt, krijgt de eerste chronische ziekte veel later dan de patiënten mét de drie genoemde risicofactoren.

lees verder

            
(advertentie)

            

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod