DiVitaal 269 *Grijp ze, de volksmisleiders

klik hier voor de webversie

In gedachten zie ik de directiekamer van een vruchtensapconcern voor me. Het gezelschap dat hier vergadert, broedt op een nieuw product. “Granaatappelsap, dat is helemaal hot”, roept iemand. Iedereen is meteen enthousiast. Maar ja, granaatappels zijn stevig aan de prijs. Hoe houden we het product betaalbaar? Alle oogjes beginnen te glimmen. Het aandeel aan granaatappelsap zal beperkt blijven tot 0,1 procent, dan kunnen er toch granaatappels op de verpakking. De dames en heren slaan elkaar ferm op de schouders. Het was weer toppie-joppie. Jammer voor hen maar de Reclame Code Commissie heeft nu de strijd aangebonden met deze praktijken. Commissie, grijp ze allen, de volksmisleiders.

Jan van Klinken

'Laat angst je keuze niet bepalen'

Vijfeneenhalf jaar geleden krijgt Paulien Kegge (53) uit Voorburg de diagnose borstkanker. Ze wordt overrompeld door de voortvarendheid waarmee ze in het ziekenhuis de behandeling willen starten. ‘Vervelend, maar vanaf nu lijkt het of wij het leven van je overnemen’, zegt een oncologieverpeegkundige meelevend. Ineens beseft ze: dát wil ik niet. Dit en nog veel meer in Uitzicht nummer 2, waaronder veel informatie over het zelf kiemen van broccollizaad (incl.kortingsactie!).

lees verder

(advertentie)

Zelfs reguliere oncoloog krijgt oog voor elfenbankjes

Onder de natuurlijke antikanker middelen staan paddenstoelen met stip genoteerd. In Azië wisten ze al veel langer van de kracht van deze middelen maar ook de westerse oncologie krijgt er steeds meer oog voor. Op nummer 1 staat de Coriolus Versicolor, het gewone elfenbankje. Ook in complementaire kringen gooit deze paddenstoel hoge ogen.

lees verder

(advertentie)

 

Straling, overal straling

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat elektromagnetische straling slecht is voor onze gezondheid. Door de komende 5G-technologie neemt deze dreiging alleen maar verder toe. Dat blijkt uit een publicatie in het vooraanstaande wetenschappelijke tijdschrift The Lancet van dr. Priyanka Bandara en dr. David O Carpenter. De auteurs wijzen erop dat de bestaande normentekort schieten. Ze houden geen rekening met biochemische en fysiologische verstoringen. Daarbij moet gedacht worden aan veranderingen in hersenactiviteit, immuunreacties, oxidatieve stress, DNA-schade en een groter risico op kanker.

lees verder

(advertentie)

 

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod