DiVitaal 271*Kogel door reguliere kerk: leefstijlgeneeskunde deugt

klik hier voor de webversie

Het staat er nog steeds, ook nadat ik me de ogen heb uitgewreven:  “Leefstijlgeneeskunde verdient serieuze aandacht in de klinische praktijk.” Ja, denkt u misschien, die zin komt zeker uit de pen van een complementair arts. Nee, ze valt te lezen in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (zie deze nieuwsbrief). Wat de Bijbel is voor christenen, is dit tijdschrift voor veel medici. Maar, denkt een ander, één zwaluw maakt nog geen zomer. Dat is zo maar zo’n vogeltje kan toch alvast een mooi ei leggen.    

Jan van Klinken

 

Leefstijlgeneeskunde werkt

De kogel is door de reguliere kerk. Leefstijlgeneeskunde verdient serieuze aandacht in de klinische praktijk. Dat houdt het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde zijn lezers (lees: medici) voor.  Leefstijlgeneeskunde (gezonde voeding, beweging, geen stress) was tot voor kort het  terrein van de complementaire geneeskunde. Veel chronische aandoeningen worden voor een belangrijk deel door een ongezonde leefstijl veroorzaakt, zo valt nu in genoemde tijdschrift te lezen.  

lees verder

                                                                                           (advertentie)

Alle reden tot verontrusting over 5G

Er is alle reden tot verontrusting over de komst van 5G. Juist omdat de straling van 5G niet ver in ons lichaam doordringt, wordt de opname van straling in de huid erg sterk. Verwacht wordt daarom dat blootstelling aan 5G permanente huidproblemen zal veroorzaken. Dat stelt Eke Vriens van  de website StopUMTS  in Reformatorisch Dagblad. Hij reageert op een eerdere publicatie  hierover. 5G is de volgende generatie draadloze technologie. Een recente publicatie op deze website deed veel stof opwaaien. De gedachte leeft breed dat deze ontwikkelingen nauwlettend moet worden gevolgd.   

lees verder

                                                                                      (advertentie)             

 

Wim over zijn strijd tegen kanker

Toen de kanker elke keer terugkwam bij Wim van den IJssel uit Gouda, besloot hij het over een andere boeg te gooien. Hij consulteerde een arts voor Niet-Toxische Tumortherapie (NTTT) die nota bene vlakbij hem in de buurt bleek te wonen. Hij kan het zoveel jaar na dato allemaal nog na vertellen en daar kunt u bij zijn. Zondag 10 maart a.s. geeft hij een presentatie in Reeuwijk, een uniek evenement. Hier alvast een voorproefje.  

lees verder

                                                                   (advertentie)

Verder:

 • Alarm over acrylamide (stof die ontstaat bij bakken, roosteren en frituren)
 • Maken darmen je down?
 • Vet eten zegt niets over kans op darmkanker; misschien is het zelfs wel gunstig
 • Meer controle op CBD-olie
 • Bewerkt voedsel mogelijk een van de boosdoeners bij allergieën
 • Nevel van pesticiden plaagt ons
 • UMC test paddo's als middel tegen depressie
 • Nieuwe hype: selderijsap
 • Zo maak je zelf gezonde granolareep voor tussendoor
 • De fiscus en de uitgaven voor specifieke zorgkosten in 2018
 • Huisarts gepasseerd door dokter Google
 • Telefonisch spreekuur, maandag 18 maart a.s. (alleen voor leden MMV)
 • Het Pillenprobleem door Dick Bijl, nu te koop in de MMV-webwinkel voor € 15 incl. verzendkosten
 • Met de voedingsindustrie is het nog erger gesteld dan we kunnen bevroeden. "Het boek "Slik je dat" komt met schokkende feiten. Te koop in de MMV-webwinkel voor slechts € 12,50!

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod