DiVitaal 273 *Extra ledendag MMV in Zwolle

klik hier voor de webversie

Dat artsen tijdens de opleiding nauwelijks onderwijs over voeding krijgen, is natuurlijk een schandaal. Dat het bij verpleegkundigen en verzorgenden niet veel beter is gesteld (zie deze nieuwsbrief) eveneens. Hoeveel patiënten en bewoners zouden hiervan het slachtoffer zijn geworden? Maar gelukkig komt er verandering in de situatie. Er is een expertgroep opgericht, die ongetwijld  veel van voeding afweet. Toch zou het kunnen zijn dat ze wil worden bijgepraat. In dat geval weet ik een organisatie met meer dan 40 jaar kennis en ervaring op het gebied van voeding. De dames en heren van de expertgroep zijn van harte welkom.

Jan van Klinken

 

Extra ledendag MMV in Zwolle

Vanwege de overstelpende belangstelling voor de ledendagen organiseert MMV op zaterdag 13 april 2019 in Zwolle een extra ledendag. De andere ledendag heeft plaats in oktober a.s. De inschrijving voor Zwolle is geopend. Bent u lid of intruducee? Klik dan hier.  Bent u geen lid? Klik dan hier. U ontvangt na opgave een e-mail als bewijs van betaling. Ook vindt u hierin nadere gegevens over de locatie. Onze e-mail is tevens uw toegangsbewijs. 

lees verder

                                                                                           (advertentie)

Geïnteresseerd in bestuursfunctie MMV?

Vind je het een uitdaging om mee te denken over en mee te werken aan de verdere uitbouw van MMV? Het bestuur ziet uit naar versterking. We hebben diverse vacatures. Is je interesse gewekt? Neem dan contact  op met ons Centraal Bureau 0347 – 34 69 55 (van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 14.00 uur) voor een informatiepakket of voor een gesprek met een bestuurslid.    

lees verder

                                                                                      (advertentie)             

 

Hanno Pijl: Vitaler met vasten

Intermittent fasting heet de nieuwste gezondheidsrage. Vroeger zeiden we gewoon vasten. Goed voor een mens, ziek of niet. Aan intermittent fasting worden alle mogelijke resultaten toegeschreven. Je zou dichter bij de oerbron komen, wat dat verder ook zijn moge; je zou bevrijd raken van je sores én je zou je overtollige kilo’s rap kwijtraken. Prof. Hanno Pijl is van al die ervaringen niet onder de indruk maar hij zal nooit zeggen dat we daarom maar niet moeten vasten. 

lees verder

                                                                   (advertentie)

Verder:

 • Niet alleen arts maar ook verpleegkundige mist kennis over voeding
 • Bal in wereld van namaakgehakt
 • Wat je moet weten als je wilt afvallen
 • Welke knobbeltjes niet op borstkanker wijzen
 • Hooikoorts kun je blussen met voeding
 • Plastic soep:met vis is weinig mis
 • Recepten: Appel-kaneel pannenkoekjes; Saladebeleg; Smoothie met kiemen (ontleend aan Uitzicht nummer 2)
 • Niet alle bewerkte voeding is fout
 • Telefonisch spreekuur natuurvoedingskundige op maandag 18 maart a.s.
 • Biologische kiemzadenhandel De Peuleschil biedt de lezers van MMV-magazine Uitzicht kwantumkorting. Eén kilo broccolizaad kost geen € 33,48 maar tijdelijk slechts € 24,52 exclusief verzending. Mail uw bestelling naar: info@depeuleschil.nl. Hier meer info over het zelf kweken van kiekgroenten.
 • De fiscus en de uitgaven voor specifieke zorgkosten in 2018
 • Telefonisch spreekuur, maandag 18 maart a.s. (alleen voor leden MMV)
 • Het Pillenprobleem door Dick Bijl, nu te koop in de MMV-webwinkel voor € 15 incl. verzendkosten
 • Met de voedingsindustrie is het nog erger gesteld dan we kunnen bevroeden. "Het boek "Slik je dat" komt met schokkende feiten. Te koop in de MMV-webwinkel voor slechts € 12,50!

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod