DiVitaal 275 *Bronwaterdrinker? Goed bezig

klik hier voor de webversie

Veel mensen die bewust met hun gezondheid bezig zijn, gebruiken geen kraanwater maar bronwater. En dan niet uit een plastic fles maar een  van glas. Anderen halen daar de schouders over op. Wat zou er mis zijn met ons drinkwater? Dat wordt toch streng gecontroleerd? Gelukkig wel maar wie deze week de uitzending van Radar volgde, zal er toch niet helemaal gerust op zijn. Het lukt de autoriteiten domweg niet ons water vrij van medicijnresten te maken. Niet dat je daar meteen doodziek  van wordt maar het zijn de vele kleine beetjes die met elkaar bedreigend zijn. Dus bronwaterdrinkers, goed bezig.  

Jan van Klinken

 

Chemo in ons drinkwater

Krijgen we bij elke slok kraanwater die we drinken, een beetje antibiotica of paracetamol binnen? Dat zou zomaar kunnen want er verdwijnen massaal medicijnresten in het toilet die uiteindelijk in kleine concentraties in ons drinkwater terecht komen. Een van de oorzaken is de vergrijzing: oudere mensen slikken meer medicijnen. Resten daarvan plassen of poepen we uit en kunnen niet voldoende uit het drinkwater worden gefilterd.

lees verder

(advertentie)

Helende rol walnoot bij borstkanker

Walnoten zijn goed voor ons. Heel erg goed zelfs. Maar dat ze zouden helpen bij de onderdrukking van de groei en bij overleving van borstkanker is nieuw. Een team van Amerikaanse wetenschappers ontdekte dat de consumptie van 50 gram walnoten per dag gedurende ongeveer twee weken de genexpressie veranderde bij borstkanker. Deze klinische proef is de nieuwste van een reeks studies.

lees verder

(advertentie)

Plastic borden en tassen in potvismaag

Italiaanse onderzoekers hebben 22 kilo plastic gevonden in de maag van een dode potvis, die afgelopen week aanspoelde op de kust van Sardinië. Ook vonden ze een levenloze foetus in de buik. Het internationale World Wide Fund for Nature (WWF), de moederorganisatie van het Nederlandse Wereld Natuur Fonds, zegt dat de maag van de potvis was gevuld met onder meer plastic borden, boodschappentassen en vislijnen.

lees verder

 
                                                                   (advertentie)

 

Verder:

 • U kunt u nog steeds aanmelden voor de extra ledendag van MMV in Zwolle op zaterdag 13 april a.s.
 • Fles wijn net zo slecht als tien sigaretten
 • Nederland verandert in lopende 'vreetschuur', niet wetend dat het hartstikke slecht is 
 • Zelf je eigen kruidenmix maken (de karbonademix mag u vergeten)
 • Kankerpatiënten kunnen kosteloos geestelijke zorg krijgen
 • Verwen je darmen door vaker witlof, asperge, artisjok, ui, knoflook, prei en gefermenteerde producten te eten
 • Bij gezonde voeding alleen al in VS miljoenen zieke mensen minder
 • Allemaal aan de cannabis?
 • Kanker-actueel betwist uitkomst onderzoek naar kurkuma dat de werking van kankermedicijn zou ondermijnen
 • Kookworkshop in Hoorn op woensdag 10 april a.s.
 • De fiscus en de uitgaven voor specifieke zorgkosten in 2018
 • Telefonisch spreekuur, maandag 15 april a.s., van 10 tot 12 uur, tel.  06-57574461 (alleen voor leden MMV)
 • Het Pillenprobleem door Dick Bijl, nu te koop in de MMV-webwinkel voor € 15 incl. verzendkosten
 • Met de voedingsindustrie is het nog erger gesteld dan we kunnen bevroeden. "Het boek "Slik je dat" komt met schokkende feiten. Te koop in de MMV-webwinkel voor slechts € 12,50!

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod