DiVitaal 277 *Snoep als 't nieuwe gevaar

klik hier voor de webversie

Ze voedt haar kinderen op met veel aandacht voor gezonde voeding. Die weten zodoende precies wat goed voor hen is en wat slecht. Als haar zoon een jaar of zes is, vindt moeder dat het tijd wordt om het eens te hebben over de gevaren die in de buitenwereld loeren. Ze besluit tot een open vraag. „Als een onbekende meneer je zou vragen of je een snoepje wilt. Wat zeg je dan?” Hij peinst even en antwoordt: „Zit er suiker in?” Ik kwam het tegen in een van de dagbladen. Prachtig. Wie weet komt het nog eens helemaal goed met onze jeugd. 

Jan van Klinken

 

Tamara de Weijer maakt indruk op MMV' ers

Veel waardering was er zaterdag (13 april 2019) tijdens de extra MMV-ledendag in Zwolle voor de presentatie van Tamara de Weijer, voorzitter van Arts en Leefstijl en bekend van diverse tv-programma's over voeding en gezondheid. Haar presentatie maakte veel indruk. De dag werd minder goed bezocht dan de ledendagen tot nu toe maar gezien de ligging van Zwolle was dat niet helemaal verrassend. De diverse presentaties waren in ieder geval zeer geslaagd.

lees verder>

(advertentie)

Ernstige gevolgen landbouwgif; Schouten wil er vanaf

De gevolgen van het gebruik van landbouwgif zijn veel ernstiger dan werd gedacht. Om die reden wil minister Schouten van Landbouw het roer radicaal om. "We hebben nu vooral discussie over welke middelen we wel of niet mogen gebruiken", zegt ze tegen het tv-programma Zembla. "Ik wil dat we het hebben over: wat is ervoor nodig om die plant heel weerbaar te maken?" De Cornelis-Moerman-benadering zeg maar.

lees verder

(advertentie)

Bekijken van borsten beter dan bevoelen

De meeste vrouwen weten  niet of nauwelijks hoe ze signalen van borstkanker het beste kunnen herkennen. Zo weet ruim 70 procent niet dat het bekijken van de borsten belangrijker is dan het bevoelen. Zo’n 20 procent van de vrouwen onderzoekt de borsten zelfs nooit. Nog eens 20 procent zegt niet direct naar de huisarts te gaan als een verandering te zien is. 

lees verder

 
                                                                   (advertentie)

 

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod