DiVitaal 283 *Aardbeien van bordkarton

klik hier voor de webversie

Het bericht in deze nieuwsbrief over het smakeloze supermarkteten is me uit het hart gegrepen. Het gaat bijvoorbeeld over aardbeien in januari. Vergeleken met de aardbei uit je eigen tuin in juni smaken die uit de 'super' naar bordkarton. Dat kan ook moeilijk anders want die zijn ergens in Verwegistan gekweekt op houdbaarheid. Die hebben al een hele vliegreis achter de rug voordat de consument ze aan de vork rijgt. De juni-aardbei uit eigen tuin, met toprassen als Korona en Lambada, is nauwelijks een dag houdbaar maar het is wel een regelrechte smaakbom. Het is net als met het Moermandieet: niet alleen gezond maar ook een feest in de mond. 

Jan van Klinken

 

Veel smeriger kan ons voedsel niet worden

Veel smeriger kan ons voedsel niet worden, valt HP/De Tijd met de deur in huis. Wat de voedingsindustrie produceert, is niet alleen ongezond maar ook smakeloos. We zijn volgens het opinieblad als consument behoorlijk de weg kwijtgeraakt. Mede dankzij de Unilevers van deze wereld. Neem een willekeurig pak tomatensoep; dat bestaat uit maar liefst 31 ingrediënten. Het is het gevolg van een systeem waarbij de supermarkten het doorgeefluik van de industrie zijn geworden.

lees verder>

(advertentie)

 

Filmmaker wilde 'Gerson' eigenlijk fileren  

Het kan verkeren. Filmmaker Sarah Mabrouk was van plan het antikankerdieet van Gerson te ontmaskeren als oplichterij maar kwam daar helemaal van terug. Mabrouk wilde een documentaire maken over de wijze waarop malafide ‘genezers’ erin slaagden doodzieke patiënten geld uit de zak te kloppen. Tijdens haar onderzoek stuitte ze op het Gersondieet. Dat vertoont veel overeenkomsten met het Moermandieet, op de koffieklisma’s na. Die komen niet in de Moermantherapie voor.

lees verder

(advertentie)

 

Chemo terwijl 't helemaal niet nodig is

In ons land krijgen talloze vrouwen met voorstadia of vroege vormen van borstkanker chemo en andere behandelingen terwijl dat helemaal niet nodig is. De bijwerkingen moeten ze op de koop toe nemen. Hoogleraar Jelle Wesseling betoogde vorige week in zijn oratie dat pathologen veel beter moeten uitzoeken hoe kankercellen zich gedragen en waar hun zwakke plekken zitten.

lees verder

                                                                   (advertentie)


 

 

Verder:

 • Voldoende groente bereiden doe je zo
 • Echte aanrader: haverzemelen
 • Mediwiet rukt op; artsenij wil er niet aan
 • Belangrijke stap in de richting van medicijn tegen Alzheimer
 • Darmziekte bedwongen met voeding
 • Patiënten met angststoornis gebaat bij cannabis
 • Gefermenteerde groenten van alle tijden
 • Zaterdag 8 juni a.s., kookworkshop bij MMV-kookdocente Klazien van der Toorren in Apeldoorn
 • Telefonisch spreekuur  voor vragen rondom het Moermandieet maandag 10 mei a.s., van 10 tot 12 uur, tel.  06-57574461 (alleen voor leden MMV)
 • Het Pillenprobleem door Dick Bijl, nu te koop in de MMV-webwinkel voor € 15 incl. verzendkosten
 • Met de voedingsindustrie is het nog erger gesteld dan we kunnen bevroeden. "Het boek "Slik je dat" komt met schokkende feiten. Te koop in de MMV-webwinkel voor slechts € 12,50!

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod