DiVitaal 285 *'U heeft nog drie maanden te leven'

klik hier voor de webversie

Een verhaal dat ik u kan aanbevelen, is het interview met ex-kankerpatiënt Hans van der Hart in het komende nummer van Uitzicht dat als het goed is aanstaande dinsdag bij de leden van MMV op de mat valt. Waar ik vooral even de aandacht op wil vestigen, is dat hij volgens de artsen nog een half jaar te leven had. Ik heb dat vaker van patiënten gehoord. Ze zouden nog drie maanden, een jaar of ook wel twee jaar te leven hebben. Wat een zelfoverschatting van de betrokken medici. Alsof zij over leven en dood gaan. Van een ziekenhuisdirecteur, die niets van dit soort prognoses moest hebben, hoorde ik dat patiënten zo'n voorspelling vaak uiterst serieus nemen en soms exact na het verstrijken van de termijn de laatste adem uitblazen. Moraal van dit verhaal: Houd de regie vooral zelf in handen. 

Jan van Klinken

 

   

Artsen gaven hem nog een half jaar

Met een hersentumor vertakt als een octopus gaven de artsen hem een half jaar. Maar Hans van der Hart (67) hield hoop. Hij koos voor protonentherapie, voeding, leefstijl en chemo en dat pakte vooralsnog wonderlijk uit. Op de laatste scan was geen tumoractiviteit meer te zien. "Ik ben blij dat ik heb doorgezet," zegt hij in het even nieuwe als boeiende nummer van Uitzicht dat a.s. dinsdag bij de leden van MMV in de bus valt. 

lees verder>

(advertentie)

 

Werken aan uw gezondheid met hulp van MMV  

Werken aan gezond leven is lang niet voor iedereen even eenvoudig en al helemaal niet voor mensen met een ziekte als kanker. MMV probeert daar op verschillende manieren behulpzaam bij te zijn. Sinds een aantal maanden ook door de ontwikkeling van een ‘online platform’ waar u zelf mee aan slag kunt. Zeer binnenkort start een (gratis) training waarvoor u als lid van harte bent uitgenodigd. Ook als u geen kanker heeft. Hier leest u er alles over. 

 

(advertentie)

 

Geef Uitzicht cadeau

"Eigenlijk zou iedereen de Uitzicht moeten lezen." Hoort u die verzuchting ook weleens? U kunt daar nu een belangrijk steentje aan bijdragen door een jaarlidmaatschap op Uitzicht cadeau te doen. Nieuwe leden ontvangen een jaar lang de Uitzicht (10 keer) toegestuurd, de voedingswijzer en de glossy Cornelis, de dikke jubileumuitgave die is gemaakt naar aanleiding van het 40­-jarig bestaan van de vereniging. Ook gelden de andere voordelen van het lidmaatschap, zoals 25 procent korting op aankopen bij De Roode Roos. Lees hier meer over deze bijzondere actie. 

 

(advertentie)


 


 

 

Verder:

 • Goed nieuws voor zusters, agenten en brandweervrouwen: Toch geen verband tussen nachtwerk en borstkanker
 • Nieuw: we moeten plantificeren
 • Ook nieuw: kankercellen bevriezen
 • Neem wetenschap met snufje zout (zie ook de nieuwe Uitzicht, rubriek In de media)
 • Topexpert waarschuwt voor klakkeloos gebruik CBD-olie
 • Marijke organiseerde eigen therapie
 • Ei, ei, kale namak
 • Geen pillen voorschrijven maar groente en fruit
 • Dinsdag 18 juni, kookworkshop op kookboerderij Krommenhoeke te Biggekerke (Walcheren)
 • Zaterdag 8 juni a.s., kookworkshop bij MMV-kookdocente Klazien van der Toorren in Apeldoorn
 • Telefonisch spreekuur  voor vragen rondom het Moermandieet maandag 10 mei a.s., van 10 tot 12 uur, tel.  06-57574461 (alleen voor leden MMV)
 • Het Pillenprobleem door Dick Bijl, nu te koop in de MMV-webwinkel voor € 15 incl. verzendkosten
 • Met de voedingsindustrie is het nog erger gesteld dan we kunnen bevroeden. "Het boek "Slik je dat" komt met schokkende feiten. Te koop in de MMV-webwinkel voor slechts € 12,50!

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod