DiVitaal 286 *Serieuze 'nieuwlichterij'

klik hier voor de webversie

In deze nieuwsbrief gaat het onder meer over het ketogeen dieet. Ik kan me voorstellen dat u denkt: Wat is dat nu weer voor nieuwlichterij? Toch dient dit dieet serieus genomen te worden, al was het alleem maar vanwege het onderzoek all over the world naar de medicinale werking bij uiteenlopende ziekten, inclusief kanker. Daarbij moet u bedenken dat de focus van lieverlee is verschoven van voeding ter preventie van ziekten naar voeding ter genezing ervan. Cornelis Moerman werd om die gedachte verguisd. Nu is het bon ton. Zie ook dit eerdere bericht op deze site. MMV heeft deze gedachte al 45 jaar uitgedragen. Zal bij het 50-jarig bestaan eindelijk de erkenning volgen? Dat is toch werkelijk niet te veel gevraagd.

Jan van Klinken

 

   

Wat ziekenhuis kan leren van oranjevrouwen

Ziekenhuizen kunnen nog wat leren van de sportwereld. Het geheime wapen van de Nederlandse vrouwenvoetballers, die de komende tijd de ogen van de hele wereld op zich gericht zien, is een combinatie van groente en fruit. Zoals ziekenhuispatiënten in optimale conditie dienen te verkeren om medische verrichtingen met succes te doorstaan, moeten topsporters in de allerbeste vorm zijn om de tegenstander te kunnen verslaan. Voeding speelt daarbij een cruciale rol. Om in topvorm te zijn, is voeding essentieel. Vergelijk dat eens met ziekenhuizen waar de maaltijden vaak een sluitpost van de begroting lijken te zijn.

lees verder>

(advertentie)

 

Tienduizenden partikels plastic in je lijf  

Microplastics zijn alle stukjes plastic die kleiner zijn dan 5 millimeter. Vaak zijn ze met het blote oog niet zichtbaar. Ze zijn meestal afkomstig uit slijtage van grotere stukken plastic, zoals waterflessen, verpakking of synthetische stoffen in kledij. Wetenschappers schatten in dat mensen gemiddeld 70.000 tot 121.000 partikels per jaar binnenkrijgen. Het precieze aantal hangt af van geslacht en leeftijd. Wie water uit plastic flessen drinkt, krijgt daar nog eens tot 90.000 deeltjes per jaar bij.

lees verder>

Vet gaaf: dikke billen of bolle buik?

Vet, wat moet je ermee? Wat voor soort vet heb je? Waar zit het, vooral in de buik of op de billen? En hoe meet je of je te veel van dit goedje hebt? De plek waar het vet vooral zit, heeft invloed op je gezondheid. Onderhuidsvet is niet zo nadelig. Oké, jij vindt het misschien minder mooi dat je ronde heupen, dikke billen en stevige bovenbenen hebt. Toch kun je dit vet, dat zich direct onder je huid verzameld heeft, beter hebben dan visceraal vet.

lees verder>

(advertentie)

Verder:

​​​​​

  • Mitsen en maren bij ketodieet
  • Geef Uitzicht cadeau!
  • Peter kan mediwiet niet missen in strijd tegen ondraaglijke fantoompijn
  • Eco-natuurmarkt, Natuurtuin 't Loo, Terlostraat 4 in Bergeijk, zondag 30 juni 2019 - van 12 tot 17 uur
  • Voor wat het waard is: Een druppel CBD zou hooikoorts verjagen
  • Wat je moet weten over risicofactoren voor prostaatkanker
  • Zeven signalen die kunnen wijzen op tekort vitamine B12
  • Telefonisch spreekuur  voor vragen rondom het Moermandieet maandag 24 juni, van 10 tot 12 uur, tel.  06-57574461 (alleen voor leden MMV)
  • Het Pillenprobleem door Dick Bijl, nu te koop in de MMV-webwinkel voor € 15 incl. verzendkosten
  • Met de voedingsindustrie is het nog erger gesteld dan we kunnen bevroeden. "Het boek "Slik je dat" komt met schokkende feiten. Te koop in de MMV-webwinkel voor slechts € 12,50!

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod