DiVitaal 287 *Diëten op de schroothoop?

klik hier voor de webversie

Diëten kunnen op de schroothoop, luidt de conclusie van een groot onderzoek (zie deze nieuwsbrief). Gebleken is dat iedere stofwisseling anders op voeding reageert. U eet iedere dag vijf stuks fruit en vaart daar wel bij, uw buurman doet precies hetzelfde en heeft er niets aan. Kan nu dus ook het Moermandieet worden afgevoerd? Dat lijkt me nogal voorbarig. Op die plekken op aarde waar vrijwel conform ‘Moerman’ wordt gegeten en gedronken, worden de mensen oud, om niet te zeggen stokoud. Dat zegt genoeg. En toch is verder onderzoek geboden. Hoe kan het dat niet iedereen in gelijke mate van het Moermandieet profiteert? Is daar wat aan te doen? Kan  dat worden bijgestuurd? Daar zou iemand nog eens goed zijn wetenschappelijke neus in moeten steken.

Jan van Klinken

 

   

Dagelijkse producten barsten van chemische stofjes

In ieders huis wemelt het van de chemische stoffen. Lippenbalsem, kaplaarzen, deodorant, tampons, koekenpannen: je kunt het zo gek niet bedenken of er zit een chemisch luchtje aan. Het is dan ook een prima initiatief van de rijksdienst RIVM, die waakt over milieu en volksgezondheid, een website te lanceren met informatie over chemische stoffen in dagelijkse producten.  Antimuggenmiddel, douchegel, regenkleding, anti-tekenmiddel, sieraden, matrassen, handzeep -ze komen allemaal langs.

lees verder>

(advertentie)

 

Prak in de avond niet oké   

Ontbijt, warrm, lunch. Dat was hier te lande heel lang het patroon. Toen de mannen de hele dag van huis gingen, veranderde dat in ontbijt, lunch en warm. De vraag is of dat zo gezond is? En: Kun je ook zonder problemen een van de drie overslaan? Dat komt nogal eens voor. Met name  het ontbijt moet het ontgelden. Uit onderzoek blijkt dat een op de vijf Nederlandse werknemers het ontbijt regelmatig overslaat.

lees verder>

Diëten voor iedereen bestaan niet

Een Londense eeneiige tweeling, Kinga en Kata Varnai, eten gezond, sporten geregeld en ontbijten met havermout met noten en fruit. Kata kan gerust witbrood als ontbijt eten zonder een glucosepiek te krijgen, maar Kinga wel. Andersom reageert Kinga op volkoren roggebrood met een piek, maar Kata niet.  
 lees verder>

 

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod