DiVitaal 289 *Goudeerlijk of maffioos?

 

klik hier voor de webversie

Het duurde even voordat ik van de verbazing was bekomen. In de Telegraaf voerde een huisarts, ene John van Meeteren, een hartstochtelijk pleidooi ten gunste van de farmaceutische industrie. Op deze pillenboeren wordt veel te gemakkelijk afgegeven. Het gaat toch om goudeerlijke ondernemers die miljarden steken in onderzoek naar nieuwe medicijnen? Aldus deze arts. Verbijsterd vroeg ik me af of deze man jarenlang onder een steen heeft gelegen. Er zijn de afgelopen periode boeken geschreven over dit onderwerp met een vernietigende inhoud. Ik noem alleen maar dat van Peter Gøtzsche (Dodelijke medicijnen) en dat van Dick Bijl (Het pillenprobleem). Wie die leest, komt eerder uit bij maffioos dan bij goudeerlijk.

 

Schande: Voedselbaronnen roken foodwatch uit

De voedingsindustrie probeert voedselwaakhond foodwatch uit te roken. Steeds vaker ontvangt de organisatie dreigementen per brief, mail en telefoon van dure advocaten ingehuurd door voedselbaronnen. Recent stond foodwatch bij de Reclame Code Commissie tegenover “een oververhitte advocate” van FrieslandCampina. Die zaak werd overigens glansrijk door foodwatch gewonnen. Achteraf volgde een boos telefoontje en dreigement aan het adres van foodwatch: “Je hoort mogelijk nog van ons.”

lees verder>

(advertentie)

 

Niet zomaar vitamine D slikken; ga vooral naar buiten   

Vitamine D slikken, dat leek het geheime wapen tegen griep, osteoporose en depressies. Niet dus. Dagelijks in de zon is een veel beter advies. Voedingswetenschapper en epidemioloog Hanne van Ballegooijen moest zelf ook even schrikken toen ze de laatste onderzoeken las. “Ik doe al tien jaar onderzoek naar vitamine D, maar in 2018 zijn de uitkomsten van een aantal grote, langlopende studies gepubliceerd en die laten duidelijk zien dat we onze visie op vitamine D moeten nuanceren."

lees verder>

Wietolie deed bij Dagmar wonderen

Het verhaal is te bijzonder om onvermeld te laten. De dagen van Dagmar van der Meiren leken geteld totdat ze haar toevlucht nam tot cannabis. "De scan toonde drie tumoren in mijn hersenen, die via dunne vertakkingen met elkaar verbonden waren. Glioblastoom, 4de graad, dat wil zeggen: heel kwaadaardig. Ik zag, als van een afstandje, dat de arts en mijn man erg ontdaan waren tijdens het brengen van dit nieuws, maar voor mij was de mededeling zo bizar dat ik het niet kon begrijpen." 

lees verder>

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod