DiVitaal 292 *Ontgiften zou geen snars helpen

 

klik hier voor de webversie

Onderaan in deze nieuwsbrief in het bekende rijtje nieuwsfeiten verwijst een kop naar het bericht dat detoxen geen snars helpt. Aan het woord komen twee hoogleraren en een arts die op zich openstaan voor vernieuwende ideeën maar die weinig tot niets zien in ontgiften. Ik heb de neiging hen serieus te nemen. Maar hoe kan het dan dat er zoveel mensen zijn die positieve ervaringen hebben met detoxen? Die moeten we toch ook serieus nemen? Bovendien blijkt een nog verdergaande vorm van detoxen, te weten vasten, een heilzame uitwerking te hebben. Weinig wetenschappers die daaraan twijfelen. Het lijkt dus raadzaam dat er eerst meer onderzoek naar ontgiften wordt gedaan voordat opnieuw stellingen worden betrokken.

Jan van Klinken

Tot 34 graden is hitte helemaal niet slecht

Temperaturen zoals eerder deze week van 32 tot 34 graden zijn die nog gezond voor de mens? Of moeten we die juist zien te mijden? Feit is dat de een tropische temperaturen beter kan verdragen dan de ander. Maar dat zegt niets over de effecten van de warmte op ons lichaam. Anders dan velen denken heeft herhaalde blootstelling aan warmte van om en nabij de 34 graden een positief effect op het hart- en vaatstelsel en op het glucosemetabolisme.

lees verder>

(advertentie)

 

Hoongelach om rode biet verstomd

Wie zichzelf als sporter serieus neemt, drinkt rode-bietensap om zijn prestaties te verhogen. Geen wetenschapper meer die er de spot mee zal drijven. Het was Cornelis Moerman die de rode biet een slordige tachtig jaar geleden ‘ontdekte’. Wetenschappers lachten besmuikt. Ha, ha die duivendokter met zijn krotensap. Maar dat hoongelach is verstomd. Onderzoek op onderzoek laat zien dat de rode knol een bijzonder product is.

lees verder>

Vleesvervanger vaak ongezond vet

Vleesvervangers vinden steeds meer aftrek maar is het verstandig om ze dagelijks in het menu op te nemen? Juglen Zwaan van ahealthyfood.nl vindt van niet. De zogenaamde vegetarische burgers en sandwiches bevatten volgens Zwaan vaak erg veel vet, koolhydraten en zout. Steeds meer fastfoodketens brengen dit soort vegetarische producten op de markt in een poging om klanten te trekken die van het vlees af willen. Maar ook al zijn de producten vegetarisch of zelfs vegan, ze zijn vaak veel te sterk bewerkt om ze te kunnen zien als gezonde alternatieven voor vlees.

lees verder>

Verder:

 • In de verzending: Marry's lessen uit de natuur. Rechtstreeks te bestellen via deze website. Voor leden 10,85 euro (incl. verzending), voor niet-leden 13,35 euro. Meer info over dit boek? Klik hier.
 • Detoxen zou niets uithalen
 • Na amputatie van beide borsten kreeg Sarah van 28 te horen dat ze helemaal geen kanker had
 • Gezonde en ongezonde bakvormen
 • Slikt u calcium? Vergeet dan niet K en D te slikken
 • Een beetje viezer leven kan geen kwaad
 • Legionella ligt bij hitte op de loer
 • Waarheid en leugen rond reuzenteek
 • Aspartaam weer in verdachtenbank
 • Geef Uitzicht cadeau!
 • Telefonisch spreekuurvoor vragen rondom het Moermandieet,maandag 5 augustus, van 10 tot 12 uur, tel. 06-57574461(alleen voor leden MMV)
 • Met de voedingsindustrie is het nog erger gesteld dan we kunnen bevroeden. "Het boek "Slik je dat" komt met schokkende feiten. Te koop in de MMV-webwinkel voor slechts € 12,50!

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod