DiVitaal 293 *Stuiteren bij topdokters

 

klik hier voor de webversie

Zag u deze week de uitzending van de serie Topdokters op RTL4? En heeft u zich ook zo verwonderd over de kundigheid van de artsen, met name de chirurgen? Petje af!  De programmamakers waren dit keer neergestreken in Gent. Daar bleek een dame rond te lopen die zich bezig houdt met de voeding van patiënten. Zo laat zij patiënten die vermageren, per infuus vitaminen en mineralen toedienen. In haar redenering krijgen ze die onvoldoende binnen. Chapeau! Maar waar ik even van begon te stuiteren, was dat zij en haar collega's verslaafd bleken te zijn aan cola. U weet wel, dat drankje met 13 suikerklontjes in een blikje. Dan moet je als arts (met je voorbeeldfunctie) zelf op consult. Bij een natuurvoedingskundige bijvoorbeeld. Hun gegevens zijn te vinden op de website van MMV.

Jan van Klinken

Biologische appel als beste uit de bus

Een appel draagt meer dan 100 miljoen bacteriën met zich mee. Onderzoekers van de technische universiteit van Graz in Oostenrijk onderzochten de verschillende soorten. Wat bleek? Een biologische appel heeft een andere verhouding tussen 'goede' en 'slechte' bacteriën dan een gangbare appel. En dat terwijl vaak wordt beweerd dat het allemaal niets uitmaakt, biologisch en niet-biologisch.  

lees verder>

(advertentie)

Aanschaf luchtreiniger verstandig

Een luchtreiniger in huis is een goede maatregel tegen vervuiling. Maar niet alle apparaten zijn eender. Een verslaggever werd met zijn neus op het probleem van de luchtvervuiling gedrukt toen hij op een kantoor terechtkwam waar geen enkel raam open kon. Om die reden kocht hij begin dit jaar een luchtreiniger. Wetenschappelijke onderzoeken hadden hem intussen geleerd dat luchtvervuiling een groter probleem is dan hij dacht. Zelfs je hart kan eronder lijden, het is een risicofactor voor kanker en de kans op alzheimer neemt toe.

lees verder>

(advertentie)

Top tien van Pascale Naessens

Pascale Naessens is een culinaire auteur die eerst in België naam maakte en die nu ook in ons land bekendheid verwerft. Terecht, zo lijkt het, want ze komt beslagen ten ijs. Dit keer deelt ze de ingrediënten die volgens haar onmisbaar zijn in de keuken.

lees verder>

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod