DiVitaal 294 *Bittere pillen van farmareuzen

 

klik hier voor de webversie

Meer dan eens is gebleken dat de farmaceutische industrie dankbaar gebruik maakt van kennis die aan universiteiten is vergaard. Die kennis krijgt Big Pharma voor een appel en een ei. Zoals bekend worden universiteiten met belastingcenten overeind gehouden. Het komt erop neer dat u en ik meebetalen aan de ontwikkeling van medicijnen waarmee de farmareuzen hun kassen spekken en de aandeelhouders koest houden. Die middelen zijn dan ook nog eens idioot duur, zoals u in deze nieuwsbrief kunt lezen. Over bittere pillen gesproken.

 

 

 

Jan van Klinken

Spaans lustoord voor ouderen

De hoge levensverwachting bij geboorte is een van de redenen waarom het financieel persbureau Bloomberg Spanje dit jaar bovenaan haar lijst met 's werelds gezondste landen plaatst. Het financiële persbureau roemt ook de Spaanse publieke gezondheidszorg en ziet voor de goede gezondheid van Spanjaarden aanwijzingen in de voeding. Iedereen heeft het over Sardinië, Okinawa en Ikaria als blauwe zones maar over Spanje hoor je doorgaans niemand. Ten onrechte dus.

lees verder>

(advertentie)

Farmareuzen wrijven zich in de handen

De farmaceutische industrie wrijft zich in de handen nu nieuwe medicijnen tegen kanker succesvol blijken te zijn. De winsten bereiken recordhoogtes. Absolute kampioen moneymaker is het Amerikaanse farmaconcern Merck & Co.  Het bedrijf dat in Europa bekend staat als MSD en twee grote productievestigingen in Nederland heeft, heeft een ongekend succesnummer met het geneesmiddel Keytruda (stofnaam pembrolizumab).

lees verder>

(advertentie)

Slapeloosheid vaak schandalig onderschat

Malen over je gezondheid die wordt bedreigd, piekeren over geld, tobben over je toekomst. Er zijn veel redenen waarom we wakker liggen.  Zeker, er zijn paardenmiddelen van de huisarts of specialist en die helpen vaak meer dan een handje. Maar op den duur raak je eraan gewend en bovendien ontstaat het risico van dementie. Hoogleraar Eus van Someren (59) zou slapeloosheid liever op een andere manier aanpakken.

lees verder>

Verder:

  • In de verzending: Marry's lessen uit de natuur. Rechtstreeks te bestellen via deze website. Voor leden 10,85 euro (incl. verzending), voor niet-leden 13,35 euro. Meer info over dit boek? Klik hier.
  • Kijk uit met melatonine
  • Te dik? Dan minder kans op overleving bij kanker
  • Frisdrank en sap gelinkt aan kanker
  • Lekker kwal!
  • Feiten en fabels over de blaas
  • Donkere chocola zou net zo goed helpen als cannabis
  • Geef Uitzicht cadeau!
  • Telefonisch spreekuurvoor vragen rondom het Moermandieet,maandag 19 augustus, van 10 tot 12 uur, tel. 06-57574461(alleen voor leden MMV)
  • Met de voedingsindustrie is het nog erger gesteld dan we kunnen bevroeden. "Het boek "Slik je dat" komt met schokkende feiten. Te koop in de MMV-webwinkel voor slechts € 12,50!

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod