DiVitaal 297 *Eet wat vaker een mispel

 

klik hier voor de webversie

Zo rot als een mispel, wil het gezegde. Jammer want daarmee wordt deze supergezonde vrucht in een kwaad daglicht gezet. Die mispels mogen we af en toe best op het menu zetten, net als meiraapjes en artisjokken. Daarvoor moeten we dan vaak wel naar de Turk of de markt. Maar dan zijn ze niet biologisch, hield een kritische lezer ons voor. Klopt maar dat ene nadeel weegt zoals zo vaak  niet op tegen de overduidelijke gezondheidsvoordelen. En dan maar hopen dat die mispel inderdaad niet echt rot is.

 

Jan van Klinken

Lillian gaf duidelijk haar grenzen aan en weigerde chemo

Nadat ze in korte tijd twee keer geconfronteerd wordt met de diagnose longkanker kiest Lillian Schönhage (53) voor het Moermandieet. Ze ondergaat een operatie en een nieuwe methode van radiotherapie, maar weigert chemo. ‘Als je de regie houdt en duidelijk je grenzen aangeeft, haal je veel meer uit je behandeling.’ Een greep uit het nieuwe nummer van Uitzicht dat dinsdag a.s. bij de leden van MMV wordt bezorgd. Lees in dit nummer ook het interview met natuurgeneeskundige Rineke Dijkinga en nog veel meer. 

lees verder>

(advertentie)

Vezels berekend tot achter de komma

Over het belang van voldoende vezels hoeven we het niet te hebben. Het is overduidelijk dat vezels een essentiële bijdrage leveren aan onze vitaliteit. Daarentegen ondermijnt een tekort aan vezels onze gezondheid. Als richtlijn geldt voor volwassenen zo'n 30 tot 40 gram voedingsvezels per dag. Lees verder voor een superduidelijk overzicht aan de hand waarvan we onze inname kunnen vaststellen. 

lees verder>

(advertentie)

Toegevoegde suiker echt anders dan natuurlijke suiker

Suiker is suiker, of het nu in koekjes zit of in sinaasappels. Dat wordt tegenwoordig algemeen gedacht. Maar het is te kort door de bocht. Je kunt beter een sinaasappel eten. Diëtiste en voedingswetenschapper Dana Hunnes, onderstreept dat als we een biet eten of een appel, dan eten we ook alle andere voedingsstoffen die er in zitten, zoals water, vetten en proteïnes.

lees verder>

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod