Divitaal 3 *Meld u aan voor Moolenburgh *Nu nog wisselen van zorgverzekeraar

In de eerste aflevering van DiVitaal van 7 december j.l. verwees ik u naar het opmerkelijke herstel van de Werkendamse predikant Tiem Meijer. Begin dit jaar kreeg hij te horen dat hij hooguit nog een half jaar had te leven en dat het ziekenhuis niets meer voor hem kon betekenen. Mede dankzij een artikel in MMV-magazine Uitzicht kwam hij uit bij de Helioskliniek in het Duitse Hüls, net over de grens bij Venlo. Daar werd hij in juni en juli behandeld, waarna hij in oktober j.l. ‘schoon’ werd bevonden. De Uitzicht-publicatie die de predikant de weg naar Duitsland wees, ging over Martin Lanting uit Roden. Zijn ervaring is vrijwel identiek aan die van Tiem Meijer. Zijn verhaal speelde zich alleen een jaar eerder af. Hoe is het met hem, vroegen enkele lezers zich af? Op de pagina Vergoeding Zorgverzekeringen van MMV.nl leest u onder het kopje “Kankertherapie in het buitenland” het laatste nieuws over hem. Geweldig niet waar! Ik wens alle lezers heel goede feestdagen en graag tot volgende week.


Jan van Klinken, webredacteur.

Presentatie Hans Moolenburgh

Grote gebeurtenissen werpen hun schaduwen vooruit. Dat geldt ook voor de MMV-bijeenkomst van zaterdagmiddag 22 februari 2014 in Antropia in Driebergen. Vers van de pers kunnen we u meedelen dat de bekende complementaire arts Hans Moolenburgh die middag zijn nieuwe boek “U kunt veel meer dan u denkt” komt toelichten. Centraal staat daarin de vraag wat (groot)ouders zelf kunnen doen om hun (klein)kinderen gezond te houden. De middag begint om 13 uur, is gratis en is alleen toegankelijk voor leden van MMV. Meld u snel aan. Er is plaats voor max. 300 personen. Mail naar cb@mmv.nl, vermeld naam, adres en zo mogelijk lidmaatschapsnummer. U kunt ook gebruik maken van dit contactformulier. Bellen is eveneens mogelijk: 0172- 49 79 44 (op werkdagen tussen 9 en 13 uur). Deze middag luiden we ook het jubileumjaar in want zoals u weet, bestaat MMV in 2014 veertig jaar! Tevens gaat de nieuwe ledenwerfcampagne officieel van start waarbij er hele mooie beloningen worden onthuld. Al met al reden om te zorgen dat u erbij bent! Antropia is uitstekend te bereiken, zowel per trein als per auto.

Veranderen van verzekeraar

U heeft nog een goede week de tijd om van zorgverzekeraar te wisselen. Dit kan namelijk tot 1-1-2014. De vereniging van Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (Avig) heeft een overzicht gemaakt van de aanbiedingen van de verschillende verzekeraars waarbij met name is gelet op vergoedingen van complementaire behandelingen. De documenten van de vereniging zijn te vinden op de pagina van de MMV-website over zorgverzekeringen. Bij het kiezen van een zorgverzekering is het geen gek idee om de ervaring van bovengenoemde Tiem Meijer te laten meewegen. Hij bleek zelf verzekerd te zijn bij VGZ en kreeg zijn behandelingen in Duitsland tot de laatste cent vergoed. De andere verzekeraars die dit doen, zijn te vinden op de website van het Zorgloket Duitsland. Wie die lijst combineert met de aanbevelingen van Avig, komt uit op een drietal verzekeringen. Handig om te weten. Het wisselen van zorgverzekeraar is heel simpel. U meldt uzelf aan bij uw nieuwe verzekeraar die vervolgens de afzegging van de oude regelt.

Nut van supplementen

De Volkskrant maakte deze week melding van een Amerikaans onderzoek naar het nut van het slikken van supplementen door mensen die niet ziek zijn. Alleen vitamine D heeft waarschijnlijk zin, voor het overige volgens de onderzoekers niet. Op de MMV-website is het nieuws kort van commentaar voorzien. Er is ook een reactie van Uitzicht-medewerker Gert Schuitemaker, die de toegepaste onderzoeksmethode volslagen ondeugdelijk noemt.

Kookboek winnen? DNK liken

De mensen achter de Facebook-pagina van De Natuurrijke Keuken verwelkomen het liefst dit jaar nog de 500e liker. Wie hen een handje helpt, maakt kans op het winnen van het MMV-kookboek.

Oproep

De oproep om DiVitaal onder vrienden en kennissen te verspreiden, blijft onverminderd van kracht, ditmaal met vermelding van het e-mail adres waar geïnteresseerden kunnen aangeven dat ze deze nieuwsbrief voortaan elke week gratis willen ontvangen. Het e-mailadres is divitaal@mmv.nl. Het doorgeven van het e-mailadres met naam en adres is voldoende.