DiVitaal 301 *Gezonde voeding? Geen idee

klik hier voor de webversie

Wat bevordert het herstel van kankerpatiënten? Ik wed dat alle lezers van deze nieuwsbrief het antwoord weten: gezonde voeding en beweging. En wie weten daar weinig van? Precies, de helft van de oncologieverpleegkundigen (zie het nieuws daarover). Degenen dus die patiënten die gezonde voeding zouden kunnen geven en die hen zouden kunnen helpen bij de fysieke revalidatie. Hoe kan dat? Wie heeft hier onder een steen geleefd? En nog belangrijker: wie organiseert een inhaalslag en wie kan daarbij helpen? Ik zou zeggen: de organisatie in dit land die gedurende 45 jaar kennis over gezonde voeding heeft opgebouwd.

Jan van Klinken

Nieuwe nummer van Uitzicht komt eraan!

Haar moeder overleefde kanker bijna veertig jaar dankzij de Moermantherapie. Het inspireert Marlie Hillekens (61) al jaren om zich in te zetten voor MMV. Ze is beheerder van de facebookgroep ‘Eten volgens Moerman’, en sinds een jaar voorzitter van het bestuur. Op de landelijke ledendag op 19 oktober is Hillekens dagvoorzitter. Een interview over motivatie, inspiratie en haar visie op de vereniging. “In het begin was ik een soort zendeling.” Dit vraaggesprek en nog veel meer leest u in het nieuwe nummer van Uitzicht dat komende dinsdag verspreid wordt.

lees verder>

(advertentie)

Alle belangrijke MMV-informatie weer toegankelijk

Vorige week konden we melden dat mmv.nl een nieuw gezicht heeft gekregen. De site is hierdoor gebruiksvriendelijker. De bezoeker die vooral meer wil weten over de visie van MMV op kanker, kan direct de goede keuze maken evenals de bezoeker die het fijne wil weten over gezonde voeding en alles wat daarmee verband houdt. Zoals we weten heeft alle voordeel zijn nadeel. Niet alles kon mee met de verhuizing. Wat we bijvoorbeeld moesten achterlaten, was een groot deel van het nieuws- en van het Uitzicht-archief. Gelukkig is hierin voorzien. Het oude mmv.nl is omgebouwd tot http://intranet.mmv.nl. In de toekomst zal dit alleen voor leden toegankelijk zijn maar tijdelijk ook voor niet-leden. At your service.

lees verder>

(advertentie)

Kankerpatiënt wil meer weten over gezonde voeding (en terecht)

Mensen die na darmkanker meer bewegen en gezonder eten dan gemiddeld, hebben een betere kwaliteit van leven. Ze zijn minder vermoeid en ervaren een beter algeheel functioneren. Gek genoeg krijgen patiënten vaak geen of weinig voorlichting over leefstijl en voeding terwijl daar wel grote behoefte aan is.lees verder>

 

Verder:

 

 

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod