DiVitaal 302 *Fysiotherapeut had 't bij 't rechte eind

klik hier voor de webversie

Een kleine vijf jaar geleden kreeg ik de tip om eens bij ene Henny Solleveld uit Soest op bezoek te gaan. Hij zou meer weten over het verband tussen ons gebit en kanker. Ik vond dat verband nogal onwaarschijnlijk. Toen hij ook nog fysiotherapeut bleek te zijn, sloeg de twijfel verder toe. Wat wist zo iemand nou van kiezen en tumoren? Maar mijn nieuwsgierigheid won het van mijn scepsis. Van mijn bezoek kreeg ik geen spijt. Solleveld overtuigde me, ook vanwege de spijkerharde wetenschappelijke documentatie die ik meekreeg. Anderen noemden hem een kwakzalver. Hun monden zijn gestopt. Lees deze nieuwsbrief maar. 

 

Jan van Klinken

Enge bacterie veroorzaakt enge ziekten

Alles wijst erop dat een nietige mondbacterie op haar geweten heeft dat we dementie, reuma, aderverkalking dan wel kanker krijgen. De boosdoener met de naam Porphyromonas gingivalis verstopt zich heel schlemielig tussen onze tanden en kiezen. Tot zo ver niets aan de hand. Maar dan gaat het tandvlees als gevolg van veroudering rond de kiezen wijken. De bacterie met de lange naam zinkt langs ons tandbeen naar beneden, samen met zijn soortgenoten. Naar een zuurstofloze onderwereld in het tandvlees.

lees verder>

(advertentie)

Pijnlijk: E171 uit de gratie

Diverse grote levensmiddelenconcerns zoals Remia, Mora, Mars, Lindt, Haribo en A.Vogel hebben de Europese voedselwaakhond Efsa op uiterst pijnlijke wijze op haar nummer gezet. De bedrijven stoppen met het gebruik van E171 in hun producten. Dit hebben zij foodwatch toegezegd.

Aanleiding voor het actiecentrum foodwatch om in de benen te komen was de conclusie van de Nederlandse voedselautoriteit NVWA. Die liet vorige maand weten dat er een mogelijke relatie is tussen consumptie van de witte kleurstof titaniumdioxide (E171) en een hoger risico op darmkanker.

lees verder>

(advertentie)

MMV-trainingen: Nu is Assen aan de beurt

Je hebt kanker maar hoe houd je de regie? Welke behandeling wil je wel en welke niet? Wat moet je weten over de behandelmogelijkheden zodat je gemotiveerd ja of nee kunt zeggen? En: Wil je je kennis en ervaring delen zodat anderen daarvan kunnen profiteren? Al deze aspecten komen aan de orde tijdens trainingen die MMV aan haar leden aanbiedt. Daaraan zijn geen kosten verbonden en ze worden ook nog eens in diverse regio's georganiseerd. De eerstvolgende trainingen zijn in Assen. Klik hier voor meer info.

 

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod