DiVitaal 305 *VML rots in de branding

klik hier voor de webversie

“Brood moet. Elke dag”, zo luidt de kop boven een MMV-nieuwsbericht van deze week. Het is de samenvatting van een wetenschappelijk onderzoek. Dat kwam ons op Facebook op een aantal kritische reacties te staan. Of we helemaal besnuffeld waren om zo’n onderzoek, dat misschien wel door het bakkersgilde was gefinancierd, serieus te nemen. Begrijpelijk, zulke reacties. Brood heeft de laatste jaren zwaar onder vuur gelegen. Maar juist vanwege deze verwarring is het goed om terug te vallen op de MMV-Voedingsmiddelenlijst (VML). Een rots in de branding.

Jan van Klinken

Brood moet. Elke dag

Brood is verguisd, vervloekt en verketterd. Het zou je bloedsuiker omhoog jagen, je zou er dik van worden en je kreeg er vreselijke dingen van. Maar wie de wetenschappelijk gefundeerde studies over brood tot zich neemt, komt eerder tot tegenovergestelde conclusies. Brood moet. Elke dag. Tenzij je kankerpatiënt bent (geweest).

lees verder>

(advertentie)

Rineke Dijkinga praat MMV'ers bij

"Mijn missie: Mensen informeren over de kracht van (h)eerlijke en onbewerkte voeding. En ze verleiden met de smaak ervan." Dat is in het kort de missie van natuurgeneeskundige Rineke Dijkinga. Zaterdag verzorgde ze een presentatie tijdens de ledendag van MMV, de patiëntenvereniging die zich sterk maakt voor een niet-toxische (niet- giftige) bestrijding van kanker. Voor de powerpoint-presentatie van Rineke Dijkinga klik hier. Lees ook: MMV verjongt.

 

(advertentie)

Buddy kan veel voor patiënt betekenen

Veel kankerpatiënten zullen zich erin herkennen. Wie van de artsen te horen krijgt dat er kanker is geconstateerd, dreigt te worden overspoeld door gevoelens van angst en onzekerheid. Is er nog toekomst, wat staat je aan behandelingen te wachten en wat zullen die behandelingen teweeg brengen? Contact met een buddy kan dan heel waardevol zijn.

lees verder>

Verder:

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod