DiVitaal 306 *Celia's zoontje kreeg wel gezonde voeding binnen

                                                     
            

            
            

klik hier voor de webversie

 

“We denken dat voeding en beweging heel belangrijk zijn bij de behandeling van kinderkanker”, zegt een oncoloog in deze nieuwsbrief. Wat bij hem ontbreekt bij voeding is het woordje gezond. Daar had ik het ook eens over met een dame van de oudervereniging van kinderen met kanker. Ze reageerde nogal bits. “Je mag al blij zijn als ze sowieso iets binnenkrijgen”, was haar antwoord. Ik nam het voor waar aan totdat ik Celia van der Geer ontmoette. Zij had ook een kind met kanker maar haar lukte het wel om gezonde voeding toe te dienen. Lees maar. Het is maar net hoe je erin staat.           

           

Jan van Klinken

            

            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
            

De tumor was compleet verdwenen

            

Hij is in aantocht. Nee, het gaat niet over de weelderig behaarde kindervriend. U raadt al waar het wel over gaat: het nieuwe nummer van Uitzicht. Uit de inhoud: Victoria Sava (59) werd tot drie keer geconfronteerd met schildklierkanker. De laatste keer haalde een operatie niets uit; ze besluit het Moermandieet te volgen. Na tien maanden is de tumor compleet verdwenen. “Ik voelde mijn lichaam tot leven komen.” En dat is nu 25 jaar geleden.

lees verder>
            
            

(advertentie)

            

            
            

MMV verjongt

            

De ledendag van MMV trok op19 oktober 350 mensen naar Bunnik. Voorzitter Marlie Hillekens verwelkomde een opvallend aantal jonge(re) mensen. Onder hen drie baby’s van een paar weken oud. Rineke Dijkinga verzorgde een uitgbreide presentatie tijdens deze ledendag. Voor de powerpoint-presentatie van Rineke Dijkinga klik hier. In het komende nummer van Uitzicht, dat dinsdag a.s. wordt verspreid, een verslag van de ledendag in tekst en beeld.      

lees verder>

            
            

(advertentie)

            

            
            

Veel kefir is nep

            

Veel kefir die in ons land wordt verkocht, is helemaal geen kefir maar gestremde melk. Dat kwam naar voren uit de gisteren uitgezonden aflevering van het tv-programma Keuringsdienst van waarde. Kefir, of wat er voor doorgaat, is in ons land bezig met een opmars. Sommige fabrikanten willen doen geloven dat hun kefir is bereid volgens een authentiek recept, helemaal uit de Kaukasus. Dat blijkt nonsens. Voedingsexpert dr. Hans Stoop is erg enthousiast over (echte) kefir. "Kefir draagt bij aan een gezonde darmflora maar ook aan gezonde slijmvliezen in het lichaam. 

            

lees verder>

            
            

            

            

            
            

Verder:

Inschrijven voor gratis nieuwsbrief DiVitaal klik hier

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod