DiVitaal 308 *Deur op 'n kiertje, wie doet mee?

                                                     
            

            
            

klik hier voor de webversie

Wellicht heeft u van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties (NFK) nog nooit gehoord. Is niet zo erg. Zoals de naam zegt, is de federatie een krachtenbundeling van kankerpatiëntenverenigingen. Hoewel ze gemeenschappelijke belangen hebben, is er tussen NFK en MMV nooit iets moois opgebloeid. Dat heeft er vooral mee te maken dat de meeste kankerpatiëntenverenigingen zeer nauwe banden hebben met vooraanstaande reguliere medici. Die contacten kunnen ze wel vergeten als ze een vrijage aangaan met MMV en haar gedachtengoed. En toch lijkt de deur nu heel voorzichtig op een kiertje te zijn gezet. De NFK heeft oog gekregen voor het belang van voeding. Werk aan de winkel dus voor MMV. Doet u mee? (zie verderop in deze nieuwsbrief).  

 

Jan van Klinken

            

            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
            

Rob ontsnapte maar net aan verkeerde arts

Ternauwernood ontsnapte Rob Bremer (63) aan een desastreuze operatie.  Zijn klachten begonnen eind 2012. Na een kijkonderzoek waarbij de binnenkant van zijn slokdarm onder de loep werd genomen, gingen nog niet meteen alle alarmbellen af. ,,Er werd door de arts gezegd dat ik me niet al te druk moest maken. Maar de volgende dag kreeg ik te horen dat ik kanker had. Er zat een tumor van vier centimeter op de grens van de maag en de slokdarm.''

lees verder>

            

(advertentie)

            

Wie wil ervaring met voeding delen?

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties (NFK) is op zoek naar acht tot tien (ex-)kankerpatiënten, die hun ervaringen met kanker en voeding willen delen. Deze ervaringen gebruikt NFK om patiënten en zorgverleners van actuele infomatie te voorzien te geven, en zo de zorg samen te verbeteren. Het gesprek vindt plaats op 21 november van 10.30 tot 12.00 uur, op kantoor van de NFK (dichtbij Utrecht CS). Wil jij je ervaring delen en kun je aanwezig zijn op 21 november in Utrecht? Meld je dan aan bij Tilly Bouma, via t.bouma@nfk.nl. MMV zou het zeer op prijs stellen als u als gegadigde mee wilt doen!  

 

lees verder>

            
(advertentie)

            

Diepvriespizza gezonder dan citroenthee?

Jarenlang is geprobeerd de consument de helpende hand te bieden in de supermarkt door producten te voorzien van een groen dan wel een blauw vinkje. Leuk bedacht, dat wel. Jammer alleen dat bijna niemand precies snapt hoe het werkt. Het nieuwe voedselkeurmerk Nutri-Score moet aan alle verwarring een einde maken maar of het echt gaat scoren, is nog maar zeer de vraag.

lees verder>

            
            

            

            

            
            

Verder:

Inschrijven voor gratis nieuwsbrief DiVitaal klik hier

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod