DiVitaal 309 *Uit groezelige onderbuiken

                                                     
            

            
            

klik hier voor de webversie

Er was en is deze week veel te doen rond racisme. Een zwarte speler werd door laffe supporters van de tegenpartij iedere keer uitgescholden en uitgefloten. Wat nog niet eerder was voorgekomen: de scheidsrechter besloot de wedstrijd tijdelijk te staken. Hij wilde deze vorm van racisme niet ongemerkt laten passeren. Chapeau. Domweg niet pikken, dergelijke abjecte opwellingen uit groezelige onderbuiken. Maar de getinte medemens is niet de enige die het moet ontgelden. Ook de kankerpatiënt wordt voortdurend in het hart geraakt. Lees in deze nieuwsbrief wat Angela de Jong hiervan vindt. Tweehonderd procent mee eens!

Jan van Klinken

            

            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
            

Niet te snel voor supplement kiezen

Supplementen zijn vooral van betekenis voor topsporters, denken velen. Journalist en ervaringsdeskundige Willem Koert vindt dat onzin. Iedereen kan volgens hem baat hebben bij supplementen. Hij heeft in het boekje Legale Pep de veilige supplementen op een rijtje gezet. "Supplementen gebruiken is als zwemmen in open zee: een goede voorbereiding is belangrijk."  Koert schreef het boek Legale Pep voor mensen die geïnteresseerd zijn in supplementen. In het boek zijn supplementen in acht categorieën verdeeld. 

lees verder>

            

(advertentie)

            

Superknoflook in aantocht

Er is knoflook in aantocht die supergezond is. Het heet zwarte knoflook en wordt doorgaans uit Azië of Zuid-Europa geïmporteerd. In Estland wordt het product nu ook biologisch geproduceerd.Direct na de oogst wordt de zwarte knoflook gedurende twee tot drie weken langzaam gekookt (bij een constante temperatuur van 60 tot 70 graden en een bepaalde luchtvochtigheid). Hierdoor komen de unieke voedingstoffen vrij die de zwarte knoflook haar bijzondere smaak geven.

lees verder>

            
(advertentie)

            

Kanker als scheldwoord helemaal terug

Een jaar of tien geleden was kanker als scheldwoord enorm populair. Sommige jongeren konden geen zin uitkramen zonder deze ernstige ziekte te hulp te roepen. Daarna waren de geslachtsdelen, met name het vrouwelijke, aan de beurt. Maar nu is kanker als scheldwoord weer helemaal terug, vaak met allerlei vervoegingen. Tv-criticus Angela de Jong van het AD spuwt haar gal. Angela: "Even een disclaimer vooraf: er gaan in dit stukje woorden vallen die ik nooit gebruik of die ik normaal zorgvuldig uit mijn columns filter. Vandaag ontkom ik er niet aan. Het gaat om schelden met het woord ‘kanker’, wat behalve op straat ook op tv steeds normaler wordt."

lees verder>

            
            

            

            

            
            

Verder:

Inschrijven voor gratis nieuwsbrief DiVitaal klik hier

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod