DiVitaal 310 *Hoezo geen druppel wijn?

                                                     
            

            
            

klik hier voor de webversie

Als u, net als ik, van een goed glas wijn houdt, dan brengt deze nieuwsbrief goed nieuws. Volgens een Brits onderzoek zorgt een glaasje wijn per dag voor een gezonde darmflora. Ik kan me voorstellen dat sommigen denken: Wat krijgen we nou? Het Voedingscentrum houdt tegenwoordig immers aan dat we beter geen druppel kunnen drinken. Wijn bevat alcohol en dat is in principe kankerverwekkend. Welnu, wat moeten we  dan aan met dat nieuwe Britse onderzoek? Meer algemeen geldt dat voedingsonderzoek razend ingewikkeld is en dat nieuwe onderzoeken oudere overrulen. Daar zullen we gewoon mee moeten leren leven.

PS - Op de homepage kunt u rechtsboven `'internet" aanklikken. U komt dan op de 'oude' website.

Jan van Klinken

            

            
   
                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
            

Wijn toch zo slecht nog niet

Een Britse studie onder 916 vrouwelijke tweelingen laat zien dat het gematigd drinken van rode wijn kan zorgen voor een meer diverse en dus gezonde darmflora, met daardoor een beter imuunsysteem en minder kans op overgewicht. Dat zou andere schadelijke effecten neutraliseren. In de studie werd gekeken naar de effecten van rode wijn, witte wijn, bier en sterke dranken op de diversiteit van de darmflora. Alleen het gematigd drinken van rode wijn bleek te zorgen voor een gezondere darmflora, de andere dranken bleken geen effect te hebben. 

lees verder>

            

(advertentie)

            

Bruin zoethoudertje voor de baby

Waakhond foodwatch heeft het deksel weer van de voedselbeerput gehaald en nodigt u uit om mee te doen aan de verkiezing van het Gouden Windei. Allerlei concerns hebben opnieuw hun stinkende best gedaan om producten genomineerd te krijgen, zo lijkt het. Neerlands bekendste grootgrutter heeft ook dit jaar kans gezien zich in de kijker van foodwatch te spelen. AH wil zijn klanten verwennen met geitenkaasspread. Allemaal best natuurlijk totdat je nagaat hoeveel geitenkaas er werkelijk in zit.

lees verder>

            
(advertentie)

            

Pas op voor hete drank en implantaten

Wat is de overeenkomst tussen gloeiend hete drank, het uitlaatgas van een diesel en implantaten? Dat je de kans op kanker verlaagt als je ze alle drie mijdt. Weblog Welingelichte kringen heeft een groot aantal kankerveroorzakers op een rijtje gezet en het is aan u om er uw winst mee te doen.

lees verder>

            
            

            

            

            
            

Verder:

Inschrijven voor gratis nieuwsbrief DiVitaal klik hier

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod