DiVitaal 313 *'t Windei hoort erbij

klik hier voor de webversie

Foodwatch heeft opnieuw een gevoelige tik uitgedeeld. Het heeft een fabrikant van chocopasta  het Gouden Windei toegekend. Te zoet en te vet, die pasta, vindt de voedselwaakhond. Bijna waren de pek en veren oftewel het Gouden Windei naar 's lands grootste kruidenier gegaan. Die had het ook bont gemaakt. Maar 'appie' koos net op tijd eieren voor zijn geld (nee, geen windeieren). Waaruit maar weer eens blijkt dat het een goede uitvinding is, dat Gouden Windei. Het maakt duidelijk dat wij consumenten helemaal niet machteloos staan tegenover al die concerns die ons hun dubieuze waar proberen aan te smeren. Ga vooral zo door foodwatch. 't Windei hoort erbij.

Jan van Klinken

Gouden Windei voor veel te zoete chocopasta

De biologische chocoladepasta van De Kleine Keuken is door foodwatch uitgeroepen tot het meest misleidende product van 2019. Daarmee smaakt dit broodbeleg het twijfelachtige genoegen winnaar te zijn van het Gouden Windei. Het gaat om chocopasta voor baby’s vanaf acht maanden. Volgens foodwatch hebben meer dan tienduizend mensen meegedaan aan de publieksverkiezing. Een kwart daarvan vond het broodbeleg van De Kleine Keuken misleidend. “Baby’s van de (moeder)melk meteen aan de chocopasta zetten, is geen goed idee,” motiveert de voedselwaakhond.

lees verder>

(advertentie)

Wel of niet fietsen in vuile lucht?

De kwaliteit van de buitenlucht is er sterk op vooruit gegaan. Met dank aan de EU, die een veelheid aan maatregelen heeft getroffen. Toch zijn we nog lang niet waar we zijn moeten. De Wereldgezondheidsorganisatie eist verdergaande stappen. Daarom is het zaak de meest vervuilende bronnen te vermijden. Blijf bijvoorbeeld uit de buurt van drukke verkeerswegen. Soms lukt dat niet. Fietspaden zijn vaak gesitueerd langs drukke verkeersaders. Wat is wijsheid? De fiets toch maar beter thuis laten?

lees verder>

(advertentie)

 

Isabelle kan eindelijk huis kopen

Isabelle Lebrocquy kreeg in 2011 te horen dat ze darmkanker had. Nadat ze schoon was verklaard, wilde ze een huis kopen. Maar dat ging niet door. De hypotheekverstrekker eiste een levensverzekering en die kreeg ze niet als ex-kankerpatiënt. Dat gaat nu, tot grote blijdschap van Isabelle en met haar vele anderen, veranderen. "Na een zware operatie werd ik binnen een jaar - relatief snel - schoon verklaard. Vier jaar later werd ik genezen verklaard. Toch lukte het me niet om een huis te kopen."

lees verder>

Verder:

Het MMV-intranet vindt u hier. Behalve een schat aan informatie treft u daar ook het archief van DiVitaal en Uitzicht aan. De agenda vindt u hier.

Inschrijven voor gratis nieuwsbrief DiVitaal klik hier

 

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod