DiVitaal 4 * 'Onderzoek naar E-nummers deugt niet' * Voedselzandloper en speltbrood

In deze week tussen Kerst en de jaarwisseling is het een goede gewoonte om terug te blikken voordat het nieuwe jaar ons weer opslokt. Wat MMV betreft zouden er heel wat nieuwsbrieven gevuld kunnen worden met wat er het afgelopen jaar is gerealiseerd. Veel beter dan voorheen zijn we in staat om u te bedienen met hoogwaardige informatie over gezonde voeding en vitaliteit. En dit is nog maar het begin. De reacties van leden en lezers maken duidelijk dat alle inspanningen zeer worden gewaardeerd. Dank aan iedereen die ons voorzag van tips, adviezen en goede informatie. Samen komen we verder, samen kunnen we het belang van gezonde voeding en vitaliteit in 2014 verder over het voetlicht brengen. Fijne jaarwisseling!


Jan van Klinken, webredacteur.

‘Onderzoek naar E-nummers deugt niet'

De ‘voedselwaakhond’ Foodwatch vestigde de afgelopen weken de aandacht op het dubieuze onderzoek van de Europese voedsel- en warenautoriteit EFSA naar E-nummers. Lees en volg hoe er met de belangen van de consument in de EU-landen wordt omgesprongen!

Voedselzandloper en speltbrood

MMV-voedingexpert dr. Hans Stoop heeft zijn opinie over De Voedselzandloper op het forum van MMV gepubliceerd. Hij kan zich in grote lijnen in het boek vinden. Intussen is hem een vervolgvraag gesteld over speltbrood. Het antwoord van Hans daarop mag u niet missen. Dat is echt heel onthullend en onthutsend. In de derde ronde van dit forum-item (ook wel draad genoemd) gaat het nu over de zin en onzin van supplementen. Welke ervaringen heeft u op dit gebied? Schroom vooral niet te reageren. Met elkaar kunnen we van elkaar leren. Het forum is daartoe een pracht van een platform.

Gezonde voeding helpt bij overleving

Gezonde voeding helpt bij de overleving van kanker. Een aanhanger van Cornelis Moerman aan het woord? Nee, de Maastrichtse promovenda Dorry Boll. Zij richtte zich op de overleving van baarmoederhalskanker en wat blijkt? Gezonde voeding (minder vet en minder suiker), meer bewegen en afvallen tot gezond gewicht beïnvloeden in belangrijke mate de overleving na baarmoederkanker.

500!

De Facebook-pagina De Natuurrijke Keuken kon deze week de 500e liker inboeken. Intussen heeft de toegezegde loting van de 5 kookboeken (gesigneerd door Paul Fagel!) plaats gevonden en zijn de gelukkigen geinformeerd. Dank aan alle likers!
 

Heerlijk, natuurrijk recept: rijstebrij met rozijnen en amandel

Van de MMV-kookafdeling nog de volgende tip: Als het buiten guur en koud is, smaakt deze warme, zoete rijstebrij des te lekkerder. Makkelijk te maken en nog gezond ook. Het recept komt uit ons kookboek De Natuurrijke Keuken. Meer recepten? Wekelijks worden op onze Facebookpagina De Natuurrijke Keuken nieuwe, gezonde recepten gedeeld. Eet smakelijk!

Nieuwsblog: Zorgwekkende stoffen, ontstekingsremmende cacao en dodelijke lucht

In Week 52 van het nieuwsblog gaat het over zorgwekkende stoffen voor onze baby's, cacao dat helpt bij ontstekingen en vuile lucht die in Europa een hoge tol eist.

Aanmelden voor DiVitaal

U las deze nieuwsbrief maar staat nog niet op onze verzendlijst? Daar kunt u heel simpel wat aan doen door uw e-mailadres met naam en adres door te geven aan divitaal@mmv.nl (rechtermuisknop, e-mailadres kopiëren, plakken in nieuwe e-mail). Deze nieuwsbrief is geheel gratis!