Divitaal 5 *Immunotherapie 'grote doorbraak' *Van vet- naar koolhydraatarm

Bij de start van dit nieuwe jaar wil ik graag beginnen met alle lezers van deze nieuwsbrief een mooi en gezond 2014 toe te wensen. Als MMV gaan we weer onze uiterste best doen u te voorzien van informatie, tips en adviezen die kunnen bijdragen aan uw vitaliteit. Blijf ons volgen want dit jaar hebben we extra veel in petto. De vereniging bestaat namelijk 40 jaar en dat gaat u echt merken!


Jan van Klinken, webredacteur.

Immunotherapie 'grote doorbraak'

In de wereld van het kankeronderzoek zijn de verwachtingen van immunotherapie hoog gespannen. Het vooraanstaande wetenschappelijke tijdschrift Science heeft de therapie zelfs uitgeroepen tot de grote doorbraak van 2013. Wat houdt deze therapie precies in? Is ze toxisch, wat zijn de bijwerkingen en bij welke vormen van kanker kan ze worden ingezet? MMV’er Hans Stoop, in het dagelijks leven kankeronderzoeker aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, gaat er in het nieuwsblog op de MMV-site nader op in. Verder deze week in het nieuwsblog:

 

• leer van McDonald’s waarom we beter fastfood kunnen mijden!

• matig alcoholgebruik lijkt gunstig voor het immuunsysteem

• waarom Zweden overstapt van vetarm naar koolhydraatarm

lees meer

Tips gevraagd n.a.v. Voedselzandloper

Op het forum is een vraag naar aanleiding van een artikel in de bijlage Vrouw van de Telegraaf over De Voedselzandloper. Wie weet raad?

 

lees meer
 

Marry op haar best

Op de Nieuwe Ledendag trok topkok Paul Fagel veel aandacht met zijn workshop De Natuurrijke Keuken. De video-opnamen ervan hebben zelfs een tijdje in onze top-20 gestaan. U heeft nog de video-impressie tegoed van die andere workshop op 16 november, namelijk die van Marry Foelkel over het zelf kweken van kiemgroenten. Er waren wat technische hobbels met het filmpje maar die zijn intussen overwonnen zodat het nu online is. Het is Marry op haar best. Die video moet u zeker zien

 

lees meer

Belangrijke evenementen

Nog even een herinnering aan een tweetal evenementen. Over drie weken gaat de Nationale Gezondheidsbeurs van start. Die duurt van 24 t/m 27 januari en vindt plaats in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Ook MMV is er vertegenwoordigd. Er is intussen meer informatie beschikbaar over het programma en de deelnemers. Maak als MMV-lid vooral gebruik van de kortingsregels voor de leden van MMV.

Het tweede evenement is de presentatie van Hans Moolenburgh op 22 februari a.s. in Antropia in Driebergen. Dat belooft aan uiterst boeiende middag te worden, die speciaal is bedoeld voor leden van MMV. Deze 88-jarige Moermanarts laat steevast grote indruk op zijn publiek achter. Aan de hand van zijn langdurige ervaring als arts zal hij een keur aan adviezen geven waarmee iedereen zijn winst kan doen. MMV heeft voor deze gelegenheid de Iona-zaal afgehuurd van het schitterende Antropiacomplex. De zaal plaats biedt plaats aan ruim 300 mensen. Wees er snel bij.

lees meer

Aanmelden voor DiVitaal

U las deze nieuwsbrief maar staat nog niet op onze verzendlijst? Daar kunt u heel simpel wat aan doen door u hier aan te melden. Welkom!