Pers

Perscontacten: Jan van Klinken, 06 53 638 123

 

 

Archief:

 

Kan een natuurrijk leven helpen om gezond te worden en te blijven?

Wij kunnen veel meer dan wij denken!

 

’s HERTOGENBOSCH – Welvaartsziekten zijn aan de orde van de dag, waarvan het aantal mensen met kanker de laatste jaren enorm gestegen is. Hoe is dat zover gekomen en wat kunnen we daar zelf aan doen? Vragen die ir. Ralph Moorman en dr. Hans Moolenburgh zichzelf ook hebben gesteld. Zaterdag 21 november a.s. vertellen zij vanuit hun kennis en ervaring hoe de eigen kracht van het lichaam daarin een centrale rol speelt en de manieren waarop wij deze kracht van ons lichaam verder kunnen ondersteunen.

Ralph Moorman (39) begint zijn lezing over de invloed van voeding op onze hormonen. Hij heeft hierover verschillende boeken geschreven, zoals ‘De Hormoonfactor’. Ook bij het ontstaan van kanker kunnen hormonen en voeding een rol spelen. Door je hormonen optimaal in balans te brengen, draag je bij aan een betere gezondheid. Hiervoor hoeft geen crashdieet of hongerdieet te worden gevolgd. Goede voeding, beweging en het verminderen van stress zijn factoren die helend en beschermend werken voor gezondheid en vitaliteit.

Omtrent goede voeding is Ralph een grote voorstander van onbewerkte voedingsproducten uit de natuur. Iets waar hij als levensmiddelen-technoloog veel over heeft geleerd. Ralph heeft inmiddels vele mensen, waaronder mensen met kanker, weten te helpen met zijn adviezen.

Schat aan ervaring

De inspirerende en bruisende 90-jarige dr. Hans Moolenburgh is de volgende spreker. Gedurende 60 jaar als huisarts heeft hij een schat aan ervaring en kennis opgebouwd in zijn praktijk in Haarlem. Een opvallend terugkomend gegeven vond hij het eigen herstellend vermogen van het lichaam. Hij heeft er zelfs meerdere boeken over geschreven, zoals ‘U kunt meer dan u denkt’ en ‘U kunt veel meer dan u denkt’.

Door het ondersteunen van het lichaam met een gezonde levensstijl heeft hij veel zieke mensen gezond zien worden. Op een toegankelijke manier zal hij tijdens zijn presentatie vertellen over de vele kankerverwekkende factoren die ons in deze tijd omgeven en hoe wij ons hiertegen kunnen beschermen.

Deze speciale bijeenkomst, die op zaterdag 21 november a.s. om 13:30 uur wordt gehouden in het Theater van Fort Isabella in Vught, gaat uit van patiëntenorganisatie MMV, de vroegere Moermanvereniging. MMV, die de laatste jaren enorm groeit, maakt zich sterk voor de niet-toxische (niet-giftige) tumortherapie. Tijdens de bijeenkomst zal de MMV voor belangstellenden gratis informatie beschikbaar stellen.

De toegang bedraagt € 15,00 inclusief een natuurrijke consumptie. Wie verzekerd wil zijn van een plaats, kan zich hier aanmelden. Tijdens deze bijeenkomst zijn tegen contante betaling boeken te koop, waaronder het nieuwe boek “Hormoonbalans voor vrouwen” van gynaecoloog Barbara Havenith en Ralph Moorman. Noot voor de redactie: Voor nadere informatie kunt u terecht bij regiocoördinator Monique Wanders, tel. 06-22503543 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persbericht 30 januari 2015

Ten dode opgeschreven, nu

live op Gezondheidsbeurs

 

ALPHEN AD RIJN -  Beiden hadden niets meer te verliezen. Hun uitgezaaide slokdarmkanker viel niet meer te behandelen. Beiden zochten ten einde raad hun heil bij de Helioskliniek in Hüls, net over de grens bij Venlo. Die kliniek combineert reguliere en complementaire behandelingen. Beiden overleefden op miraculeuze wijze en zullen elkaar vrijdag 6 februari 2015 tijdens een podiumpresentatie op de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht voor het eerst ontmoeten.

Groninger Martin Lanting kreeg medio 2011 te horen dat hij alle hoop kon laten varen. De slokdarmkanker die bij hem was aangetroffen, was uitgezaaid en dat betekende dat zijn einde nabij was. De Kerstdagen zou hij misschien nog net halen, meende zijn oncoloog. Een second opinion bevestigde de dramatische prognose.

Een zoektocht op internet eindigde in de Helioskliniek in het Duitse Hüls. Daar wordt niet alleen met reguliere behandelingen gewerkt maar ook met injecties met voedingssupplementen om het immuunsysteem te versterken. Verder wordt bij kanker vrijwel altijd hyperthermie  ingezet, een behandeling die in Nederland slechts bij een beperkt aantal tumoren wordt gedaan. De Duitse artsen hadden met hun aanpak succes en Lanting had niet eerder zo’n mooi Kerst. Anno 2015 maakt hij het uitstekend en geniet hij nog iedere dag van het wonder dat hem is overkomen.

Dominee Tiemen Meijer uit Werkendam kreeg eenzelfde bericht als Martin Lanting. Ook zijn dagen leken geteld. Een dorpsgenoot liet hem publicaties lezen over de overleving van zijn Groningse lotgenoot. De predikant besloot het erop te wagen en ook hij is sinds de behandeling in Hüls kankervrij.

Lanting en Meijer hebben elkaar nooit eerder ontmoet. Dat gaat gebeuren tijdens een podiumpresentatie op de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht. Ze zijn daar te gast van MMV, een patiëntenorganisatie die pleitbezorger is van niet-toxische tumortherapieën, al dan niet in combinatie met reguliere behandelingen. Lanting en Meijer zullen gedurende een half uur worden geïnterviewd over hun ziektegeschiedenis, hun ervaringen in Duitsland en over hun adviezen aan lotgenoten.

Plaats: Jaarbeurshallen Utrecht, Nationale Gezondheidsbeurs, Presentatieruimte1

Datum: Vrijdag 6 februari 2015

Tijd: 16.15 – 16.45 uur

NB – Journalisten graag vooraf contact opnemen met Jan van Klinken, 06 53 638 123 (mediacontacten MMV).

 

 

 

PERSBERICHT n.a.v. 40 JAAR MMV 

als PDF

als WORD-document

Programma Jubileumcongres MMV op 27 september 2014 in ReeHorst te Ede

 

Interessante links 

 

MMV-magazine Uitzicht  (in te zien vanaf nr. 2-2014)

MMV-nieuwsbrief DiVitaal

Facebookpagina MMV

Interview met natuurarts/ex-hemataloog Rick van Prooijen

Interview met vrouwenarts Barabara Havenith

Interview met farmacoloog Klaas Riepma

Interviews met (ex-)patiënten

Prostaatkankerpatiënt Klaus van Waveren: Op verbluffende wijze hormoonkuur voorkomen

Dominee Tiemen Meijer had al afscheid gepreekt maar genas

Moeder van Marlie Hillekens leefde 40 jaar langer

Eef van Deelen leeft al sinds 1996 met een levensbedreigend melanoom 

"Rebel" Jeannette Moors ging voor het wonder

Wim van den IJssel koos voor 'Moerman' en overleefde

 

Voor het aanvragen van interviews en het opvragen van algemene informatie kunt u contact opnemen met MMV-persvoorlichter Jan van Klinken, 0345 - 50 56 12 / 06 53 638 123. Per e-mail: jvklinken@gmail.com