Reguliere therapieën

 

Antikankerfonds

Betrouwbare informatie over reguliere behandelingen van kanker is te vinden op de site van het Antikankerfonds (gelieerd aan Reliable Cancer Therapies). Deze website wordt verzorgd door een instituut dat is opgezet door de Belgische weldoener Luc Verelst. Hij is zelf bioloog maar moest ondanks zijn wetenschappelijke achtergrond eindeloos zoeken voordat hij de juiste behandeling had gevonden voor zijn zus die leed aan kanker. Die moedbenemende zoektocht wil hij andere kankerpatiënten en hun familie besparen. Lees ook het interview met hem in Uitzicht, het magazine van MMV.

Ook de website van Kanker-actueel bevat betrouwbare informatie over reguliere behandelingen. De informatie op genoemde site wordt voortdurend ververst.

Patiëntenorganisaties

Verder zijn er de websites van gevestigde organisaties zoals Kanker.nl, die bijvoorbeeld adressen bevat van inloophuizen. Wie informatie zoekt over een specifieke kankersoort, kan ook terecht bij een patientenorganisatie op dat gebied. De Nederlandse Federatie van Kankerorganisaties (NFK) is een koepel van een zeer uiteenlopend aantal patiëntenorganisaties. Het overzicht vindt u hier. De meeste organisaties zijn sterk op de reguliere zorg georiënteerd. Anders dan bijvoorbeeld in de VS waren ze -jammer genoeg- tamelijk eenzijdig in die zin dat ze aan leefstijl inclusief voeding geen rol van betekenis toekenden. Hierin lijkt anno 2019 gelukkig verandering in te komen.   

Aanvullend

Uitgangspunt van MMV is dat kankerpatiënten er over het algemeen verstandig aan doen om zich regulier (dus in het ziekenhuis) te laten behandelen. Het is wel zo dat die behandelingen vaak een zware aanslag zijn op de conditie en het immuunsysteem van de patiënt. Alleen al om die reden raadt MMV kankerpatiënten aan om een aanvullende therapie te volgen. Bij voorkeur consulteert u een NTTT-arts omdat hij als geen ander weet wat voor u de aangewezen behandeling is. Overigens zal uw NTTT-arts uw besluit om u niet regulier te laten behandelen, volledig respecteren. Doorgaans zal hij wel toetsen of uw besluit op goede gronden berust. 

carmenwiki.osu.edu